Εισαγγελική παρέμβαση για τις ουρές χιλιομέτρων στο Μαρτίνο

25 Δεκεμβρίου, 2017 5:29 ΜΜ
More videos

Η εισαγγελική παρέμβαση για το Μαρτίνο έρχεται λίγα 24ωρα μετά την πολύωρη ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες οδηγοί. Από τις 15:00 το μεσημέρι έως περίπου στις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής έμειναν ακινητοποιημένοι στα χιόνια, στην εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μαρτίνου.

Αιτία το γεγονός πως είχε «διπλώσει» μια νταλίκα και είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Η εισαγγελική παρέμβαση για το Μαρτίνο

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρης Λακαφώσης, διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Σκοπός για διαπιστωθεί πως και γιατί δημιουργήθηκε το χάος και να αποδοθούν ευθύνες.

Αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία ζητά εξηγήσεις από την εταιρεία που έχει και την ευθύνη αυτοκινητοδρόμου, καθώς επίσης και από τον επικεφαλής – υπεύθυνο των μηχανημάτων που είχαν την ευθύνη καθαρισμού του οδοστρώματος. 

Οι ουρές στην εθνική οδό μέσα στα χιόνια το απόγευμα της Παρασκευής (22.12.2017) έφτασαν τα 15 χιλιόμετρα. Εκατοντάδες οδηγοί με τις οικογένειές τους για ώρες έμειναν ακινητοποιημένοι, μέσα στο κρύο και σε… 5 εκατοστά χιόνι.

Πολλοί από τους εγκλωβισμένους, μάλιστα, κατήγγειλαν πως κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για την κατάσταση.

Πηγή: lamiareport.gr