Ιρις Απφελ: Η 93χρονη πιο μοδάτη γιαγιά του κόσμου και παγκόσμιο σύμβολο της μόδας.

18 Μαΐου, 2015 2:14 ΠΜ
More videos

Είναι αμερικανίδα επιχειρηματίας, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και παγκόσμιο fashion icon στα 93 της χρόνια.

Κατάγεται από μια εβραϊκή οικογένεια της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της είχε επιχείρηση γυαλιών και καθρεπτών ενώ η μητέρα της είχε μπουτίκ ρούχων στην πόλη. Σπούδασε ιστορία Τέχνης στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και δούλεψε πολλά χρόνια ως διακοσμήτρια.

Εδώ με τον σύζυγό της, με τον οποίο ζουν ακόμη μαζί, στο μοναδικό της σπίτι στη Νέα Υόρκη:

Ως τα 90 της χρόνια ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Το 2013 η εφημερίδα Guardian την ανακήρυξε την πιο καλοντυμένη γυναίκα όλων των εποχών

Το στυλ της βρίσκεται σε πολλά μουσεία, τα οποία έχουν ιδιαίτερο χώρο Ιρις Απφελ. Το όνομά της έγινε και ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το σπάνιο πουλί της μόδας».

Φοράει πάντα μεγάλα γυαλιά, τεράστια πολύχρωμα κοσμήματα και ρούχα στα όρια της εκκεντρικότητας. Είναι συλλέκτρια ρούχων και βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση κάθε πασαρέλας. Δική της είναι η σειρά καλλυντικών Μ.Α.C.

«Μου είπαν μια μέρα, δεν είσαι ωραία και δεν θα γίνεις ποτέ ωραία. Αλλά έχεις κάτι πιο σημαντικό, έχεις στυλ» αφηγείται η ίδια. Λέει ακόμη ότι όταν ήταν 8 ετών φώναξε για πρώτη φορά «Βοήθεια, δεν έχω τίποτα να φορέσω!».

big38 371152533_1280x720 iris2 culture-iris-apfel iris-apfel iris-apfel-2015 iris_afpel_4216_635x

Δείτε το τρέιλερ από το ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία της ζωής της.

Film Festivals and Indie Films/ief
Ακολουθήστε μας στο facebook: