Ιπτάμενα ταξί στο Ντουμπάι άρχισαν τις δοκιμαστικές πτήσεις

Σεπτέμβριος 26, 2017 8:24 ΠΜ
More videos

Ιπτάμενα ταξί στον ουρανό. Αν σας φαίνεται σαν εικόνα από φουτουριστική ταινία, δεν είναι. Είναι αυτό που αντίκρυσαν χτες κάτοικοι του Ντουμπάι στον ουρανό. Γιατί το Ντουμπάι φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη πόλη του κόσμου που θα αποκτήσει ιπτάμενα ταξί.

Και μάλιστα βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν κάνει πραγματικότητα το φιλόδοξο αυτό σχέδιο αφού ήδη ξεκίνησαν οι δοκιμές.

Τα ιπτάμενα ταξί που μοιάζουν με μεγάλα drones ή μικρά ελικόπτερα κατασκεύασε η γερμανική φίρμα Volocopter. Τα ταξί αυτά έχουν δυο θέσεις και 18 προπέλες, τύπου ελικοπτέρου. Η πρώτη δοκιμή έγινε με μη επανδρωμένο όχημα. Σε πρώτη φάση, τα ιπτάμενα ταξί του Ντουμπάι θα μπορούν να κάνουν διαδρομές – πτήσεις διάρκειας έως 30 λεπτών.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ δεν αντιμετώπισε και λίγες προκλήσεις μέχρι τώρα: προβλήματα με μπαταρία, ρότορες, αλεξίπτωτα για περιπτώσεις που κάτι πάει στραβά κλπ. Ωστόσο η δοκιμή είναι γεγονός.

Περίπου 10 εταιρείες, όλες με έδρα στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, συμμετείχαν στις προτάσεις για να αναλάβουν το μέλλον των μεταφορών από… αέρος, στο Ντουμπάι και τα Αραβικά Εμιράτα, μεταξύ αυτών και η Airbus, η Kitty Hawk ( του συνιδρυτή της Google, Larry Page) αλλά και την Uber.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δουλεύουν σε πολλούς τομείς το όραμά τους να διαχωριστούν από τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο και να μετατραπούν σε ένα high-tech κράτος (και κοινωνία).

Στο πλαίσιο αυτού του οράματος σχεδιάζουν αποστολή στον Άρη το 2021, μετρό χωρίς οδηγό και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες.

Δείτε το βίντεο

 

#Dubai tests world’s first self-flying taxi

Autonomous Air Taxi is an environmentally-friendly vehicle that has a maximum flight time of 30 minutes with airspeed of 50-100 km/h. The concept flight reflects #Dubai’s strategy to transform 25% of all passenger journeys in the city to autonomous vehicles by 2030

Δημοσιεύτηκε από Government of Dubai Media Office στις Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

[dailymail] [news]

Ακολουθήστε μας στο facebook: