Η Ιόνια Οδός παραδίδεται στην κυκλοφορία τέλος Μαρτίου

6 Μαρτίου, 2017 11:12 ΜΜ
More videos

Πάνω από το 90% η πρόοδος κατασκευής της. Έχει συνολικό μήκος άνω των 196 χλμ. με 24 γέφυρες, 4 σήραγγες και δεκάδες διαβάσεις.

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι την παράδοση στην κυκλοφορία των αυτοκινητοδρόμων στη χώρα. Τέλος Μαρτίου θα απολαμβάνουμε ταξίδια με ασφάλεια και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, μειώνοντας τις αποστάσεις ανάμεσα στην περιφέρεια και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο video που παρουσιάζουμε σήμερα, θα δείτε την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού.

Η αλματώδης πρόοδος κατασκευής του έργου είναι εμφανής σε όλο του το μήκος, ενώ ήδη δύο νέα μεγάλα αυτοτελή τμήματα, η παράκαμψη Αμφιλοχίας και το τμήμα Καμπή – Πέρδικα, έχουν δοθεί σε κυκλοφορία.

Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, κατασκευάζονται ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.

news247

Στο τέλος Ιανουαρίου του 2017, η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών στην Ιόνια Οδό άγγιζε το 89,23%, ενώ τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:

  • 0 χλμ.- 76,7 χλμ.: Εργοτάξιο Εύηνου
  • 76,6 χλμ. – 145,7 χλμ.: Εργοτάξιο Ανισοπέδου Κόμβου Αμβρακίας και εργοτάξια στην περιοχή Γέφυρας Μενιδίου και στην περιοχή της Συκούλας. Τέλος στο 96χλμ, περιοχή Τούμπανο, βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος.
  • 145,7 χλμ.– 170 χλμ: Εργοτάξιο Φιλιππιάδας
  • 170 χλμ.- 190 χλμ. : Εργοτάξιο Επισκοπικού

Στα προαναφερθέντα εργοτάξια, στο τέλος Ιανουαρίου απασχολούνταν περισσότερα από 1.457 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνταν (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ανερχόταν σε 1.045.

Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, ενώ με την ολοκλήρωσή της η Ιόνια Οδός θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στο ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα.

[driveandtravel] [Nea Odos S.A.]