Είναι μόλις 21 μηνών κι όμως κολυμπάει σαν δελφινάκι!

19 Σεπτεμβρίου, 20154:20 ΠΜ
More videos

Η βρεφική κολύμβηση (baby swimming) είναι η εκμάθηση κολύμβησης και η καλλιέργεια των έμφυτων βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού σε μωράκια ηλικίας από 3 μηνών έως 4 ετών.

Τα βρέφη, αισθάνονται ότι παίζουν, ενώ στην ουσία εκπαιδεύονται. Η είσοδος των βρεφών στην πισίνα, γίνεται μαζί με συνοδό (συνήθως μπαμπάς ή μαμά) όπου εκτελούν ασκήσεις, με την καθοδήγηση του ειδικού εκπαιδευτή.

Μετρά ήδη αρκετές δεκαετίες ιστορίας.Ξεκίνησε στηριζόμενη στην άποψη ότι το κολύμπι σε ζεστό νερό θα είναι οικείο στα μικρά παιδιά, καθώς μοιάζει με την κατάσταση που ζούσε το έμβρυο μέσα στο υγρό περιβάλλον της μητρας.

Έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκαν τα πρώτα πειραματικά προγράμματα. Από τότε, έχουν γίνει άλματα στο συγκεκριμένο αντκείμενο. Έχουν εκπονηθεί μελέτες από διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίες αναλύουν τις θετικές επιδράσεις της βρεφικής κολύμβησης σε όλα τα επίπεδα.

Στο βίντεο αυτό θα δούμε ένα μωράκι να βουτάει, να κολυμπάει και να κρατά και την ανάσα της μέσα στο νερό. Σηκώνει το κεφάλι της μονάχα για να πάρει μια ανάσα και ξαναβουτά, σα μεγάλη κολυμβήτρια.

Άραγε πόσο καιρό να έκανε μαθήματα για να γίνει τόσο καλή; Οι γονείς της πάντως δεν φαίνεται να ανησυχούν ούτε λιγάκι.

Δείτε το βίντεο

via
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News