Είναι η δεύτερη στο είδος της που γεννήθηκε μετά από 128 χρόνια. Απλά δείτε την μητέρα της…

22 Μαΐου, 2016 12:17 ΠΜ
More videos

Λόγω των ενεργειών των ανθρώπων, πολλά είδη ζώων απειλούνται με εξαφάνιση ή έχουν ήδη εξαφανιστεί.Κλασσικό παράδειγμα το πουλί Ντόντο. Βέβαια, ακόμη και σήμερα πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να αγνοούν ότι υπάρχουν ζώα που απειλούνται να εξαφανιστούν  από την Γη. Χωρίς αμφιβολία θα ακολουθήσουν και αυτά την ίδια μοίρα των αδελφών τους είτε λόγω των λαθροκυνηγών είτε λόγω του κλίματος, εάν δεν κάνουμε κάτι για να τα βοηθήσουμε.

Ο  Ρινόκερος της Σουμάτρας είναι ένα τέτοιο είδος του οποίου η ιστορία αξίζει να ακουστεί. Το1900, υπήρχαν περίπου 500.000 ρινόκεροι που ζούσαν σε άγρια κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Μόλις 70 χρόνια αργότερα, ο πληθυσμός είχε μειωθεί σε μόνο 70.000 και αργότερα σε 29.000 ρινόκερους στην φύση. Τα στοιχεία αυτά είναι από το Διεθνές Ίδρυμα για τον Ρινόκερο.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι άνθρωποι εκεί έχουν κάνει αποστολή τους να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές μέλλον για τους ρινόκερους ως είδος. Μπορεί να φαίνεται αδύνατος κατά καιρούς ο αγώνας τους κατά των λαθροκυνηγών αλλά πρόσφατα σημείωσαν μια μεγάλη νίκη για τους απανταχού ρινόκερους, με τη μορφή ενός νεογέννητου ρινόκερου.

Κατά τα τελευταία 128 χρόνια, έχουν υπάρξει μόνο δύο τέτοια μωρά ρινόκεροι της Σουμάτρας, που γεννήθηκαν στην Ινδονησία. Πριν από τέσσερα χρόνια, μια ρινόκερος που ονομάζεται Ratu γέννησε ένα μικρό τον Andatu και ήταν μια συναρπαστική στιγμή για τους λάτρεις του ρινόκερου. Τώρα, μόλις πριν από λίγες ημέρες,η Ratu γέννησε το δεύτερο υγιές μωρό της!

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα απίστευτα πλάσματα και τι σημαίνει η γέννηση ενός νέου ρινόκερου για το μέλλον του είδους.

Η Ratu είναι μια 14 χρονη ρινόκερος που ζει στο Πάρκο Προστασίας στην Σουμάτρα.

Το πρώτο μικρό το γέννησε στην Ινδονησία το 2012, το πρώτο μέσα σε 124 χρόνια εκεί. Τώρα, μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, αυτή γεννά ξανά ένα άλλο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ratu έδειχνε την ικανοποίησή της με το όμορφο θηλυκό μωρό που έφερε στον κόσμο. Είναι μια τεράστια νίκη για τον Ρινόκερο της Σουμάτρας σαν είδος.

Το 2008, μια έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 250 μόνο πάνω στην Γη!

Η Δρ Susie Ellis,η διευθύντρια του Διεθνούς Ιδρύματος για τον Ρινόκερο,είπε, ‘Το μικρό νεογέννητο της Ratu έχει μόλις αυξήσει τον πληθυσμό κατά 1%, αν και αυτό δεν θα σώσει το είδος, είναι ένας ακόμη ρινόκερος της Σουμάτρας στη Γη.’

Όσο για αδελφό της, Andatu, πιθανότατα δεν θα συναντήσει ποτέ την νεογέννητη αδελφή του. ‘Ο Andatu πιθανότατα δεν θα έχει την ευκαιρία να περάσει λίγο χρόνο με την αδελφή του. Στη φύση, η μαμά του θα τον είχε ήδη διώξει έξω από το έδαφός της’, είπε η Ellis.

Τώρα η Ratu όμως θα περάσει αρκετό καιρό με το νέο μικρό της.

Προφανώς η  Ratu ήταν ένα ‘άγριόπαιδο’ πριν κάνει το πρώτο μωρό της, το 2012,  η μητρότητα όμως την έχει αλλάξει.

Όταν όμως γέννησε τον  Andatu, ηρέμησε, τόσο πολύ μάλιστα που οι φύλακες ήταν σε θέση να εισέλθουν με ασφάλεια στο μέρος της,κάτι που  δεν ήταν σε θέση να κάνουν στο παρελθόν’, εξηγεί η Ellis. ‘Με αυτό το νέο μωρό, και πάλι έχει γίνει πολύ ήρεμη και πολύ προσεκτική μητέρα.’

Το Διεθνές Ίδρυμα για τον Ρινόκερο κάνει ότι μπορεί για να βεβαιωθεί ότι ρινόκεροι, όπως η Ratu θα μπορέσουν να αυξήσουν τους απογόνους τους με ησυχία. Εργάζονται με πάρκα προστασίας  και ζωολογικούς κήπους σε όλη τη χώρα για την επίτευξη ενός κοινού στόχου που είναι το μέλλον για τους ρινόκερους.

Μέχρι στιγμής, τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Έχουν ακόμη και τον Luke Skywalker στο πλευρό τους!

Απλά κοιτάξτε σε αυτό το βίντεο με την  Ratu την προετοιμασία του τόπου για το μωρό της.

Την δείχνει να τεντώνεται, σημάδι ότι είναι έτοιμη να γεννήσει. Δεν είναι οι ρινόκεροι αξιοθαύμαστοι;

Ακόμα κι αν αυτό το μικρό δεν έχει όνομα ακόμα,μας κλέβει τις καρδιές μας με κάθε νέα φωτογραφία που βλέπουμε.

Ευχόμαστε στην Ratu και τα μωρά της ένα υγιές μέλλον. Ακόμα κι αν οι  ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι κάθε άλλο παρά ασφαλείς, μωρά σαν και αυτά φέρνουν την ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές.