Ινδός δρομέας είναι 119 ετών και ακόμη τρέχει σε αγώνες

28 Νοεμβρίου, 2017 11:40 ΠΜ
More videos

Το πώς έχει καταφέρει να ζει τόσο θα ήταν από μόνο του ένα κατόρθωμα, αλλά υπάρχει κάτι που τον κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό. Στον Dharampal Singh αρέσει πολύ το τρέξιμο και μάλιστα οι μεγάλες αποστάσεις.

perierga.gr - 119 ετών και... ακόμα τρέχει!

Σύμφωνα με τον Robert Young της Ομάδας Ερευνών Γεροντολογίας, μόνο 1.000 άνθρωποι έχει επαληθευτεί ότι ξεπέρασαν τα 110 έτη. Αυτό είναι περίπου το 0,00001 τοις εκατό του σημερινού ανθρώπινου πληθυσμού. Από αυτούς τους ανθρώπους, μόνο το 10% είναι άνδρες. Από αυτούς τους άνδρες, κανείς δεν θα μπορούσε να τρέξει έναν Μαραθώνιο.

perierga.gr - 119 ετών και... ακόμα τρέχει!

Ωστόσο, ο Singh έχει κερδίσει περισσότερα από 20 μετάλλια σε διάφορες εθνικές και διεθνείς συναντήσεις στην ηλικιακή του κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού στα πρωταθλήματα της Μαλαισίας το 2014.

perierga.gr - 119 ετών και... ακόμα τρέχει!

Η διατήρηση καλής υγείας σε αυτή την ηλικία είναι αποτέλεσμα προσεκτικής διατροφής, με αγελαδινό γάλα, λαχανικά και φρούτα. Η αποχή από το αλκοόλ, τον καπνό, το βούτυρο, τα τηγανισμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη, όπως λέει ο ίδιος, τον βοήθησε να είναι καλά στην υγεία του και σωματικά δυνατός.

Δείτε το βίντεο


[ief] [perierga]