Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΙνδία: Πέντε άτομα βίασαν ομαδικά 4χρονη σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Ινδία: Πέντε άτομα βίασαν ομαδικά 4χρονη σε μονάδα εντατικής θεραπείας

Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε ένα τετράχρονο κοριτσάκι σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Ούταρ Πραντές, Λάκναου, στην Ινδία.

Σύμφωνα με την Dailymail, το παιδί νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου καθώς το είχε δαγκώσει φίδι.

Εκεί, ωστόσο, έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, καθώς όπως εκμυστηρεύτηκε στη γιαγιά του, το βράδυ του Σαββάτου 3/11 βιάστηκε από έναν νοσηλευτή και τέσσερα άλλα άτομα.

5279398 6302933 image a 8 1540209531177

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα που εμπλέκεται στην υπόθεση, ενώ αναζητούν τους υπόλοιπους. Οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν την υπόθεση έχουν ζητήσει πρόσβαση στο υλικό που έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας του νοσοκομείου, ενώ προσπαθούν να διαπιστώσουν για ποιο λόγο το κοριτσάκι είχε μείνει μόνο του στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην Ινδία, με το πρώτο σοβαρό επεισόδιο να διαδραματίζεται σε λεωφορείο του Νέου Δελχί το 2012, όταν μια συμμορία βίασε και σκότωσε νεαρό φοιτητή.

Η κυβέρνηση έχει περάσει μια σειρά από αυστηρούς νόμους που προσβλέπουν 20ετή φυλάκιση για τους βιαστές ενηλίκων. Παρ’ όλα αυτά τα φαινόμενα βίας κυρίως κατά των γυναικών είναι πολλά. Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση ενέκρινε την επιβολή θανατικής ποινής για άτομα που έχουν καταδικαστεί για βιασμό παιδιού κάτω των 12 ετών.

Πηγή: dailymailΤα πιο σημαντικά