«Είμαστε όλες Κοντιζούλες;» – Ο νέος αγαπημένος των γυναικών είναι μάγειρας

6 Φεβρουαρίου, 2018 9:56 ΠΜ
More videos

Yπάρχει πιο τρανή απόδειξη από αυτή ότι οι καιροί αλλάζουν; Τα σύμβολα του παλιού κόσμου καταρρέουν και στη θέση τους ξεφυτρώνουν άλλα, πιο εξωτικά και σαφώς πιο global αισθητικής.

Παράδειγμα Νο1: Όλη η πόλη τρώει, πλέον, αχνιστά μπάο μπαν, με την ίδια ταχύτητα που κάποτε έτρωγε ζεστά κουλουράκια.

Παράδειγμα Νο2: Όλη η πόλη γνωρίζει επακριβώς τη σωστή χρήση της πάστας miso ή της hoisin σως στο σπιτικό μοσχάρι της Κυριακής.

Παράδειγμα Νο3: Όλη η πόλη -έστω η μισή, άντε- γνωρίζει ότι ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι ο σεφ του εστιατορίου Nolan, το οποίο είχε γίνει talk of the town άμα τη εμφανίσει, και κριτής του MasterChef2. Μάλιστα καθημερινά, η μισή αυτή πόλη, θρονιάζεται με άνεση στον καναπέ μασουλώντας με ευχαρίστηση σνακ για να τσεκάρει τις μαγειρικές ικανότητες του Ελληνοιάπωνα μαέστρου της κουζίνας, πυροδοτώντας συζητήσεις της επόμενης ημέρας για τον τύπο αυτό τον πονηρό με το μίνιμαλ παρουσιαστικό και το κοφτερό ταλέντο.

Ένα πανοραμικό fusion αισθήσεων, μία πυρηνική σύντηξη πολυπολιτισμικών απολαύσεων, ένα οργανικό lifestyle ηδονών διαμορφώνεται και επηρεάζει τη ζωή μας, παράλληλα με την νέα ανακάλυψη γευστικών οριζόντων. Ο Σωτήρης Κοντιζάς πρωταγωνιστεί στις λίστες «άντρες με ενδιαφέρον» κρατώντας παρόλα αυτά το φλεγματικό του στυλ στα ύψη. Οι γυναικείες αντιδράσεις είναι ευθέως ανάλογες της απαιτητικής, σοφιστικέ εικόνας του.Κανένας έξαλλος ενθουσιασμός, καμία όψιμη μετεφηβική υστερία.

 Οι γυναίκες μιλούν για αυτόν όπως θα μιλούσαν για έναν ικανό και καλλονό συνάδελφό τους, τον οποίο σέβονται και θαυμάζουν ταυτόχρονα, τοποθετώντας έτσι τον όρο «είδωλο» μακριά από τη νεύρωση της εκστατικής αποθέωσης. Εκμυστηρεύονται την κατάπληξη που νιώθουν για την όποια ωραιότητά του όχι μόνο στον κλειστό κύκλο των ομόφυλών τους, αλλά ακόμα και στον σύντροφό τους. Κι αυτό γιατί ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει το respect των αντρών, τηλεθεατών και μη. Είναι καθολικής -και ουχί ορθόδοξης- αποδοχής.

«Έχεις μια απέχθεια για το μέτριο και δεν γουστάρεις τις δικαιολογίες» είπε στον Κοντιζά ένας διαγωνιζόμενος, με ασκητικές αναζητήσεις και αναχωρητικές τάσεις, ο οποίος κόπηκε από τον πρώτο γύρο. Ο σεφ δε φάνηκε να απορεί. Σαν να μπήκε μία επιβεβαιωτική λεζάντα στη φωτό του. Ξέρει. Γνωρίζει. Αντιλαμβάνεται. Και αυτό είναι ό,τι πιο αξιαγάπητο τις μέρες τούτες.\

Πηγή: womantoc.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: