Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΊλιον: Η διευθύντρια στηρίζει τον 12χρονο με τη φούστα – «Παλεύω για...

Ίλιον: Η διευθύντρια στηρίζει τον 12χρονο με τη φούστα – «Παλεύω για τη διαφορετικότητα»

Μήνυμα στήριξης υπέρ του μαθητή της που δέχτηκε προσβολές από καθηγητή γιατί φόρεσε φούστα στο σχολείο, απηύθυνε η διευθύντρια του μουσικού Γυμνασίου στο Ίλιον.

Μέσω facebook η διευθύντρια του μουσικού Γυμνασίου στο Ίλιον στηρίζει τον 12χρονο γράφοντας χαρακτηριστικά πως: «Όλη μου τη ζωή παλεύω για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα».

Συγκεκριμένα, η διευθύντρια γράφει: «Όλη μου τη ζωή, θυμάμαι να παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το καθαρό και αμετάκλητο πιστεύω μου, ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ξεκαθάρισα και διέγραψα οριστικά απ’ τη ζωή μου όσους και όσες δεν αποδέχονταν τα παραπάνω. Κι αυτό γιατί τους θεωρούσα πάντα φασίστες».

Σημειώνεται πως όταν ο καθηγητής είδε τον μαθητή με φούστα γύρισε και του είπε, μεταξύ άλλων, «είσαι η ντροπή της κοινωνίας»… Την επόμενη μέρα μαθητές και μαθήτριες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με έναν πρωτότυπο τρόπο: Τα αγόρια φόρεσαν φούστες στο σχολείο και τα κορίτσια γραβάτες και παντελόνια.

Σημειώνεται πως με εντολή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, διατάχθηκε ειδική έρευνα για το περιστατικό.

Τα πιο σημαντικά