Ηλικιωμένο ζευγάρι αγόρασε τις οικιακές τους συσκευές πριν 50 χρόνια και λειτουργούν ακόμη

23 Νοεμβρίου, 2017 5:16 ΜΜ
More videos

Αυτές τις μέρες φαίνεται ότι δεν γίνεται τίποτα να διαρκέσει. Τα τηλέφωνα σπάνε πολύ εύκολα. Οι τηλεοράσεις χαλάνε χωρίς λόγο. Τα παπούτσια φθείρονται μετά από μόλις ένα χρόνο. Είναι σαν οι κατασκευαστές να δημιουργούν σκόπιμα συσκευές και πράγματα με μικρή διάρκεια ζωής, ώστε να αναγκάσουν τους καταναλωτές να αγοράζουν συνεχώς νέα πράγματα.

Εάν χρειαζόσασταν ποτέ την απόδειξη ότι “δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά” τότε κοιτάξτε τον Σίντεϊ και την Ρέιτσελ Σόντερς από το Έξετερ, Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή το ηλικιωμένο ζευγάρι, τόσο στη δεκαετία του ’80 όσο και σήμερα, χρησιμοποιεί τις ίδιες οικιακές συσκευές που αγόρασαν πριν από μισό αιώνα! Το στεγνωτήριο τους, τον βραστήρα, την κουζίνα και το πλυντήριο τους κοστίζουν μόλις 124 ευρώ, όταν τα αγόρασαν για πρώτη φορά το 1956 και για κάποιον απίστευτο λόγο, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά μέχρι σήμερα.

“Τα πράγματα κατασκευάζονταν καλύτερα εκείνες τις ημέρες, ήταν πιο ανθεκτικά και πιο ισχυρά”, δήλωσε ο κ. Σόντερς, ένας συνταξιούχος λογιστής. “Μας δόθηκε το πλυντήριο όταν παντρευτήκαμε – πριν από 62 χρόνια – και η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν πριν από 12 χρόνια”, πρόσθεσε η σύζυγός του, Ρέιτσελ, συνταξιούχα νταντά. “Από όσο γνωρίζω είναι ακόμα σε πλήρη λειτουργία, μόνο που έχει λίγες διαρροές. Απλώς δεν αγοράζετε τέτοιες συσκευές που κατασκευάζονται έτσι σήμερα.”

Το ζευγάρι τελικά αποφάσισε να χωρίσει με τις αντίκες συσκευές του μετά από όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο κ. Σόντερς δεν ενδιαφέρεται για το πόσο που θα μπορούσε να κερδίσει από την πώλησή τους. «Θα ήθελα να πάνε σε ένα μουσείο ή κάτι τέτοιο ώστε να μπορούν να διατηρηθούν», είπε.

 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS
 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS

 David Hedges SWNS