Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
διεθνήΗλικιωμένη γυναίκα ρώτησε τη Μέρκελ αν είναι η σύζυγος του Μακρόν

Ηλικιωμένη γυναίκα ρώτησε τη Μέρκελ αν είναι η σύζυγος του Μακρόν

Ένα χαριτωμένο παρασκήνιο από τους εορτασμούς των 100 ετών για τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έφερε στο φως ο Guardian αποκαλύπτοντας τη γυναίκα που ρώτησε τη Μέρκελ αν είναι η σύζυγός του Μακρόν.

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας βρέθηκαν σε μια τελετή στην πόλη Compiègne της δυτικής Γαλλίας και συγκεκριμένα στο σημείο που υπεγράφη το 1918 η παράδοση της Γερμανίας.

Καθώς μια γυναίκα περίμενε να ξεκινήσει η συνέντευξη έσφιξε τα χέρια του Εμανουέλ Μακρόν, και στη συνέχεια γύρισε στη γερμανίδα καγκελάριο, Μέρκελ, κράτησε το χέρι της και ρώτησε «Είσαστε η κυρία Μακρόν;».

Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, η Μέρκελ φάνηκε αμήχανη, μετά χαμογέλασε και απάντησε στα γερμανικά: «Είμαι η Γερμανίδα καγκελάριος», και η φράση της μεταφράστηκε στη γυναίκα.

Όταν η γυναίκα ρώτησε για δεύτερη φορά τη Μέρκελ αν ήταν η σύζυγος του Μακρόν, η Μέρκελ έσκυψε και επανέλαβε στο αυτί της στα γαλλικά: “Je suis chancelière allemand”, ενώ ο Μακρόν κοίταζε με αμηχανία.

3e4ff781d5f7d3822a3bcc1e9f222ba0

Για την ανώνυμη γυναίκα, η οποία ήταν μεταξύ των 1.000 μελών του κοινού που κλήθηκαν να παρευρεθούν, ήταν μια συγκινητική στιγμή καθώς όπως δήλωσε μετά η χειραψία με τον γάλλο πρόεδρο την έκανε πολύ χαρούμενη.

Όταν ο γάλλος πρόεδρος ενημερώθηκε ότι η γυναίκα θα γιορτάζει τα 101α γενέθλιά της τη Δευτέρα, επέμεινε για μια φωτογραφία μαζί της και στη συνέχεια τη φίλησε στο μάγουλο.

«Είναι φανταστικό. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ εκατομμύρια φορές. Θα είμαι εδώ πάλι το επόμενο έτος», είπε η γυναίκα.

Τα πιο σημαντικά