Ηλίας Μπασίσογλου – Ο ήρωας του Σκαϊ που γλίτωσε τον Ιωαννίδη απο τον θάνατο

26 Φεβρουαρίου, 20221:21 ΜΜ

Ο Σταύρος Ιωαννίδης που βλέπουμε καθημερινά στον Σκαϊ να καλύπτει την Ρωσική εισβολή απο την κόκκινη ζώνη της Μαριούπολης δεν είναι μόνος του. Φύλακας άγγελός του είναι ο Ηλίας Μπασίσογλου. Ένας τεχνικός-εικονολήπτης κομάντο, με τον οποίο τυχαίνει να γνωρίζομαι πολλά χρόνια. Τουλάχιστον 25.

  • Παιδιά είμασταν όταν βρεθήκαμε να δουλεύουμε στο πεζοδρόμιο ώς ομάδα και ο Θεός μας έχει ευλογήσει να μεγαλώνουμε απο διαφορετικά μετερίζια μεν… αλλά με τον “σεβασμό του δρόμου” που έχουν μόνο όσοι έχουν κάνει ρεπορτάζ. 

Αυτή η εμπειρία είναι που έσωσε τον Στάυρο Ιωαννίδη απο τον θάνατο προχθές στα εργοστάσια του Αχτέτωφ τριάντα χιλιόμετρα απο την Μαριούπολη. Οι δυο τους είχαν στήσει πολύ κοντά στην πρώτη γραμμή για να καλύψουν την επόμενη ημέρα απο τους βομβαρδισμούς, όταν ξαφνικά ο Ηλίας είδε ένα περιπολικό να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα δίπλα τους. Κατάλαβε πώς κάτι δεν πήγαινε καλά μπήκε στο αυτοκίνητο με τον Σταύρο και μετακινήθηκε 1,5 χιλιόμετρο νοτιότερα. Είκοσι λεπτά μετά ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της επίθεσης με βαριά πυροβόλα.

Τι θα γινόταν αν παρέμεναν εκεί; Κανείς δεν ξέρει…

Ο Ηλίας άφησε πίσω στην Ελλάδα την οικογένειά του και δυο κόρες στην εφηβεία για να υπηρετήσει το καθήκον του. Την τρέλα του. Μια τρέλα που είχε απο μικρός όταν στα επικίνδυνα ρεπορτάζ μας έμπαινε μπροστά και μας προστάτευε. Αν αυτό δεν είναι ηρωϊκό… για έναν συνάδελφο τι είναι;

Πηγή: Nassosblog

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News