Ηλίας Αλεξίου: «Μου προκάλεσε ψωρίαση το ότι παντρεύτηκα»

4 Ιουνίου, 20233:12 ΜΜ

Ο Ηλίας Αλέξιου, ο «Αδέκαστος Επιθεωρητής» του τηλεπαιχνιδιού του MEGA, «The Chase» και αντιπρόεδρος Π.Ε.Σ.Ε.Τ. μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την χρόνια φλεγμονή και για το κατά πόσο είναι κληρονομική ή εξαρτάται από τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής μας.

Αν έπεφτε ερώτηση στο The Chase σχετικά με την χρόνια φλεγμονή, ο τεχνολόγος τροφίμων, απάντησε:

«Θα την απαντούσαμε 2-3, έχουμε και τον γιατρό στην παρέα μας. Έχουμε και ασθενή, εμένα. Έχω δύο αυτοάνοσα το ένα απόρροια του αλλού. Το ποσοστό των ανθρώπων που θα εμφανίσουν ψωρίαση, το πρώτο μου αυτοάνοσο, εμφανίζουν και μετά ψωριασική αρθρίτιδα που είναι πολύ χειρότερη όταν τη νιώθεις και παρόλο που η ψωρίαση στο μάτι είναι πιο απεχθής. Για πολλά χρόνια μπορεί να υποβόσκει.

Είχα μία ασπρίλα στο δέρμα μου πάντα και αυτό κάποια στιγμή πυροδοτήθηκε και ξαφνικά γεμίζεις και σου χαλάει την ποιότητα ζωής. Μετά η ψωριασική αρθρίτιδα σου δημιουργεί κινητικά προβλήματα».

«Το trigger μου για να εκδηλωθεί η ψωρίαση, όσο και αν φαίνεται περίεργο ήταν που παντρεύτηκα. Ήμουν την εβδομάδα του μέλιτος γεμάτος. Δεν μου το πυροδότησε η γυναίκα μου όμως! Σαν τεχνολόγος τροφίμων στο σπίτι προσπαθούμε να κάνουμε όσο μπορούμε υγιεινά διατροφή. Τρώω όμως και πράγματα που δεν είναι υγιεινά», συμπλήρωσε ο Ηλίας Αλέξιου.google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News