Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κίνα έχει το σχήμα ενός Πάντα

7 Ιουλίου, 2017 2:27 ΠΜ
More videos

Ναι, η ηλιακή ενέργεια δεν είναι μόνον φιλική στο φυσικό περιβάλλον. Μπορεί να είναι και χαριτωμένη! Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το ηλιακό πεδίο Panda Power Plant στην Ντατόνγκ της Κίνας.

Με σχήμα ενός γιγάντιου Πάντα, του πιο αγαπημένου ζώου για τους Κινέζους, η εγκατάσταση του πεδίου από την Panda Green Energy είναι σε θέση να παράγει, σε πρώτη φάση, 50 MW καθαρής ενέργειας, η οποία ήδη διοχετεύεται στο δίκτυο. Με την ολοκλήρωσή του, το πεδίο θα παράγει 100 MW.

Σύμφωνα με το «PV Magazine» ότι τα μαύρα μέρη του Πάντα αποτελούνται από μονοκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα από σιλικόνη, ενώ τα γκρίζα και λευκά μέρη από ηλιακά κύτταρα λεπτής μεμβράνης.

Η κινεζική εταιρεία ήρθε σε συνεννόηση με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) να υποστηρίξει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσω του κέντρου νεανικών δραστηριοτήτων της Panda Green Energy, στο οποίο μαθητές σχολείου διδάσκονται τη σημασία υιοθέτησης βιώσιμων συνηθειών (ή βιώσιμου life style).

Μελλοντικά, το UNDP θα συνεργαστεί με την China Merchants New Energy – τον μεγαλύτερο μέτοχο στην Panda Green Energy – για τη διοργάνωση summer camps και διαγωνισμό σχεδιασμού.

Εκτιμάται ότι, μέσα σε 25 χρόνια, το πεδίο Panda Power Plant θα προσφέρει 3,2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες «πράσινης» ενέργειας, το οποίο οδηγεί σε «εξοικονόμηση» 1,056 εκατομμυρίων τόνων κάρβουνου και σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 2,74 εκατομμύρια τόνους!

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, γνωστής ως «Θαλάσσιος Δρόμος του Μεταξιού», θα εγκατασταθούν και άλλα ηλιακά πεδία σε σχήμα πάντα. Κάποια από αυτά και εκτός Κίνας.

[pv-tech] [cnn]