Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΟικουμενική κυβέρνηση πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Λεβέντης

Οικουμενική κυβέρνηση πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Λεβέντης

«Η παρούσα κυβέρνηση δεν πιστεύει στην Ευρώπη – Ο Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι το τέλος»- Αναλυτική η ενημέρωση για συμφωνία και Κυπριακό λέει το Μαξίμου.

Την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση εξέφρασε, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Λεβέντης. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά μεταφέροντας τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό:

«Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη».

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. «Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προσθέτοντας: «Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε:

« Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του».

fcf33609e81390a0e19bb80524cbb983 1

Τελειώνοντας τη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους».

Κυβερνητικές πηγές: Η συμφωνία έχει γίνει θετικά αποδεκτή από τις αγορές

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τόσο τον κ.Λεβέντη, όσο και πριν από εκείνον τον Σταύρο Θεοδωράκη αναλυτικά για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές. Όπως είπε, ο συνδυασμός των αποφάσεων του 2016, μαζί με τον ορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων και τις προβλέψεις για ανάπτυξη, «συγκροτούν έναν αλγόριθμο που προσδιορίζει τα μέτρα για το χρέος».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός η συμφωνία έχει γίνει θετικά αποδεκτή από τις αγορές. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επισήμανε στους συνομιλητές του ότι υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις στο Eurogroup για την ανάπτυξη.

Για το Κυπριακό, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά εμμένει στη θέση της για δίκαιη και βιώσιμη λύση και χαρακτήρισε σημαντικό να υπάρξει συνεννόηση όλων των κομμάτων, ώστε να μη γίνει το ζήτημα αντικείμενο αντιπαράθεσης.

[cnn] [naftemporiki]

Τα πιο σημαντικά