Η οικογένεια του Τηλέμαχου που έπεσε στη φωτιά για να σώσει τα αδέρφια του δίνει μαθήματα ζωής

28 Δεκεμβρίου, 2017 11:08 ΠΜ
More videos

Πέντε χρόνια πέρασαν από το τραγικό συμβάν στο Μεσορόπι Καβάλας και η οικογένεια του 15χρονου Τηλέμαχου, ο οποίος θυσιάστηκε για να σώσει τα αδέλφια του, δίνει μάθημα ζωής. Η οικογένεια άνοιξε το σπίτι της στο Star.

Δείτε το βίντεο

Tο χρονικό της τραγωδίας

Τηλέμαχος Τσιμιρίκας,  ετών 15. Ο άριστος μαθητής που έχασε τη ζωή του στη προσπάθεια του να σώσει τα μικρότερα αδέρφια του , όταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012 ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους στο Μεσορόπι Καβάλας.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Σήμερα, 5 χρόνια μετά, οι γονείς και τα 7 αδέρφια του δίνουν μάθημα ζωής. Μέσα από τις στάχτες τους, με τη δύναμη του Θεού όπως λένε, συνεχίζουν τη ζωή τους. Αν και ο πόνος της απώλειας είναι αβάσταχτος.

Η χαροκαμένη μάνα, Ειρήνη Αυγερινού συνταξιούχος πλέον καθηγήτρια Γαλλικών, αυτές τις άγιες ημέρες ζει με την ανάμνηση των αδικοχαμένων δικών της αγγέλων.

«Αρχίζω να τσιρίζω να φωνάζω  φωτιά, φωτιά, τα μικρά είναι μέσα! Μπαίνει ο γιος μου ο Τηλέμαχος και από πίσω η Θέκλα, η κόρη μου. Πού πας, θα πεθάνεις, του φώναζε. Μετά ο Τηλέμαχος σαν σκιά εξαφανίστηκε, φυσικά δε γύρισε… Όμως ζει ο άνθρωπος, δε φεύγει ποτέ αυτό, ειδικά από τη μάνα…»

Η οικογένεια Τσιμιρίκα με τη δύναμη της Πίστης έχει κρατηθεί στα πόδια της.

Η γέννηση του πρώτου εγγονού τους έδωσε ζωή και σε δυο μήνες θα έρθει και ο μικρός Τηλέμαχος.

Η απώλεια των τριών αγγέλων αξεπέραστη,  η ζωή τους όμως  πρέπει να συνεχίσει…

[star]