Η Ικέα δημοσίευσε δωρεάν οδηγίες για το πώς θα φτιάξετε έναν αυτόνομο κήπο

22 Φεβρουαρίου, 2017 4:51 ΠΜ
More videos

Πρόκειται ίσως για την πιο εκπληκτική κατασκευή εσωτερικής κηπουρικής που έχουμε δει ποτέ. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έχουν ενθουσιαστεί και θέλουν να φτιάξουν κάτι παρόμοιο.

Ένα εργαστήριο σχεδιασμού στη Δανία με το όνομα «Space10» που υποστηρίζεται από τα ΙΚΕΑ, έχει ανοίξει επίσημα το «Growroom». Είναι μια καλλιτεχνική εξερεύνηση των απίστευτων δυνατοτήτων της αστικής γεωργίας. Η κατασκευή, είναι σε «κομμάτια» ώστε να παρέχει αρκετό φως και νερό για εβδομάδες στα βότανα και τα λαχανικά που μπορούν να αναπτυχθούν. Επίσης, προσφέρει ένα γαλήνιο καταφύγιο για όποιον μπει στο εσωτερικό του.

Η πρωτοποριακή δομή, έχει προσαρμοστεί από τους αρχιτέκτονες Μαντς-Ούρλικ Χουσούμ και Σάιν Λίντχολμ. Το μόνο που χρειάζεται, είναι κόντρα πλακέ και βίδες. Το καλύτερο σε αυτό; Οι οδηγίες κατασκευής, είναι διαθέσιμες μέσω του διαδικτύου εντελώς δωρεάν. Αυτό κάνει την κατασκευή πρακτική και βιώσιμη.

Το Growroom, είναι ένας εσωτερικός κήπος που σχεδιάστηκε από το εργαστήριο Space10 και υποστηρίζεται από τα ΙΚΕΑ.

Space10

Για την κατασκευή του, χρειάζονται μόνο κόντρα πλακέ και βίδες.

Space10

Οι οδηγίες κατασκευής, διατίθενται δωρεάν μέσω του διαδικτύου και είναι απλές.

Space10

Η κατασκευή, είναι σε «κομμάτια» ώστε να παρέχει αρκετό φως και νερό για εβδομάδες στα βότανα και τα λαχανικά που μπορούν να αναπτυχθούν.

Space10

Επίσης, προσφέρει ένα γαλήνιο καταφύγιο για όποιον μπει στο εσωτερικό του.

Space10

Σύμφωνα με το Space10, το Growroom είναι «ένα αστικό αγρόκτημα-περίπτερο που εξετάζει πώς οι πόλεις μπορούν να τραφούν.»

Space10

Η αρχική έκδοση αυτή της δημιουργίας προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων. Ζήτησαν είτε να το αγοράσουν, είτε να γίνει έκθεμα.

Space10

«Δεν έχει νόημα να προωθεί κάποιος την τοπική παραγωγή τροφίμων και στη συνέχεια να τα αποστέλλει σε όλους τους ωκεανούς και τις ηπείρους.»

Space10

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να δημιουργήσουν το δικό τους έργο και για αυτό παρέχουμε τις οδηγίες δωρεάν.»

Space10

Η καινοτομία αυτή, έχει δημιουργηθεί από τους αρχιτέκτονες Μαντς-Ούρλικ Χουσούμ και Σάιν Λίντχολμ που απεικονίζονται.

Space10

[Space10]

Ακολουθήστε μας στο facebook: