Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024
Ελλάδα«Ιερό» χάσμα στην κυβέρνηση: Καμμένος κατά Βούτση για τη θρησκεία

«Ιερό» χάσμα στην κυβέρνηση: Καμμένος κατά Βούτση για τη θρησκεία

Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη θρησκεία φαίνεται πως προκαλούν ενδοκυβερνητική κρίση πέρα από την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, απασφάλισε μέσω Twitter, σχολιάζοντας: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».

kammenos-tweet Ο Καμμένος «αδειάζει» τον Βούτση για το… «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

Στο μεταξύ, την «γραμμή» Βούτση ακολουθεί και το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τις επικρίσεις της ΝΔ κατά του προέδρου της Βουλής «παρωχημένο εθνικισμό του “Πατρίς – Θρησκεία-Οικογένεια”», κάνοντας λόγο για «βαθιές διαχωριστικές γραμμές».

ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας από τον κ. Βούτση

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και τονίζει: «Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Απίστευτη δήλωση Βούτση: Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»

Σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στο «φλέγον» θέμα της αριστείας στην Παιδεία, αλλά και τις μαθητικές παρελάσεις, που ο ίδιος δεν θεωρεί «και ό,τι καλύτερο».
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα, που έχει προκύψει από το Προεδρικό διάταγμα για την ανάδειξη σημαιοφόρων στα δημοτικά μέσω κλήρωσης, και τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία. Αλίμονο εάν δημιουργούμε «σφραγίδες» για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες.

Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Αναφερόμενος στις μαθητικές παρελάσεις επεσήμανε πως «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχουμε ως καθεστώς το φροντιστήριο και δεν φαίνεται να μας συνταράσσει το συγκεκριμένο ζήτημα», είπε αναφορικά με το θέμα της κατάστασης στην εκπαίδευση και συμπλήρωσε πως «η Παιδεία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη υπόθεση. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική συζήτηση για την Παιδεία και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και γενικότερα για τις δομές όπως το Λύκειο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε, για ακόμη μία φορά, της απόφασής του σε σχέση με τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής. «…η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής δεν είναι μία ενέργεια που γίνεται κάθε ημέρα. Έχει γίνει πολλές φορές στη Βουλή και ορθώς συνελήφθησαν. Στο παρελθόν της Βουλής δεν υπήρξε καμία σύλληψη και τιμωρία και στην επιστολή μου προς τον κ. Μητσοτάκη υπενθύμισα τέτοιες στιγμές. Στόχος είναι η πρόληψη και αποσόβηση. Μετά την καταγραφή και την διασταύρωση των στοιχείων όσων μετέχουν η κατάληψη είναι πάντα η ίδια. Αυτό δεν σημαίνει πως στο μέλλον αν υπάρξουν στιγμές βίαιες πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα. Το ότι υπήρξαν έξαλλες και κυνικές δηλώσεις από μέλη της ΝΔ παραπέμπει σε μία αντιπολίτευση που ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη. Ρωτήστε τη Νέα Δημοκρατία για το τι συνέβη με τον Ρουβίκωνα. Έχουν δικαίωμα να φτιάχνουν ατζέντα ακόμη και για ψηφοθηρία από τον χώρο της Χρυσής Αυγής», είπε.

Ερωτώμενος για το αν η κυβέρνηση χρειάζεται ανασχηματισμό ο κ. Βούτσης σημείωσε πως δεν πιστεύει πως υπάρχει σήμερα ανάγκη για αλλαγή προσώπων. «Χρειάζεται ένας πολύ καλύτερος συντονισμός και στο πεδίο της καθημερινότητας και μία συνειδητοποίηση και ένα συμμάζεμα και στο πεδίο της ταχύτητας. Δεν συμφωνώ ας πούμε με την μη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

[etypos]

Τα πιο σημαντικά