Ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στον Βόλο πυροβόλησε εφοριακούς

18 Αυγούστου, 2017 3:48 ΜΜ
More videos

Το βράδυ της Πέμπτης, περίπου στις 21:00, ένα κλιμάκιο εφοριακών που πραγματοποιεί ελέγχους πήγε στην περιοχή Αγριάς Βόλου, σε ένα ζαχαροπλαστείο, για να επιδώσουν στον υπεύθυνο φορολογικές παραβάσεις που είχαν διαπιστώσει.


Την ώρα εκείνη, στο κατάστημα βρισκόταν μια προσωρινή υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία είναι και σύζυγος του ιδιοκτήτη.

Καθώς παρέδιδαν τις παραβάσεις, στο κατάστημα μπήκε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος μόλις είδε τους εφοριακούς, άρχισε να τους απειλεί, με φράσεις όπως: «θα σας δείξω εγώ», ενώ τους είπε χαρακτηριστικά «άντε μην βγάλω το όπλο και αρχίσω να πυροβολώ».

Μπροστά στις απειλές αυτές, οι υπάλληλοι της εφορίας βγήκαν από το κατάστημα κι ενώ απομακρύνονταν από το σημείο, άκουσαν πυροβολισμούς.

Πήγαν άμεσα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί πήγαν στο ζαχαροπλαστείο και στην έρευνα που έκαναν βρήκαν σε ένα συρτάρι ένα πιστόλι, φυσίγγια καθώς και δύο σπαθιά.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη για τον νόμο περί όπλων και για τις απειλές, ενώ οι αστυνομικοί το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποίησαν και έρευνα στο σπίτι του.

Παπανάτσιου: Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά 

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου διεμύνησε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου,  οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν.

Πιτσιλής: Δεν θα γίνουν ανεκτές πράξεις βιας

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε το εξής: Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της Αστυνομίας για την άμεση ανταπόκριση της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους της Υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών.

Πρόεδρος Εφοριακών Θεσσαλονίκης: Έχουμε ριχθεί σαν πρόβατα επί σφαγή 

Το πρωτοφανές περιστατικό σχολίασε στο protothema.gr ο κ. Μιχάλης Κούπκας, πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς- Χαλκιδικής: «Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία οφείλει ΑΜΕΣΑ να προστατέψει τους υπαλλήλους εκείνους που έχουν ριχθεί σαν πρόβατα επί σφαγή στο κυνήγι του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και της φοροδιαφυγής. Καλές οι υποσχέσεις και οι προθέσεις, όταν υπάρχει όμως ένα όπλο που στρέφεται εναντίον μας δεν μπορούμε να μένουμε στα λόγια και τις υποσχέσεις. Χρειάζονται άμεσα μέτρα θωράκισης των οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης για να μπορούμε ανεμπόδιστα να κάνουμε τη δουλειά μας».

[cnn] [protothema] [kathimerini]