Ειδικός του Photoshop αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα

2 Ιανουαρίου, 201812:59 ΜΜ
More videos

Έχετε κοιτάξει ποτέ τις εικόνες στα κοινωνικά μέσα ή στα περιοδικά και σκεφτήκατε: “Πω πω! Ποτέ δεν θα μοιάζω έτσι! “Δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με μελέτες, όλοι μας επηρεάζονται από τις εικόνες των ανθρώπων και της κοινωνίας των μέσων ενημέρωσης. Και όχι με καλό τρόπο.

Αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε για ένα άτομο που προσπαθεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Ένα από τα πιο ενοχλητικά εργαλεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης που επηρεάζει την εικόνα του σώματος είναι το Photoshop.

© kanahoooo

Λοιπόν, μια Κινέζα Photoshopper – η οποία λέγεται @Kanahoooo – αποφάσισε να δείξει ακριβώς πώς λειτουργεί. Παρεμπιπτόντως, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκαλούν αυτό το άτομο “Ήρωα του Photoshop”.

© kanahoooo

Έγινε γνωστή επεξεργάζοντας τις παλαιότερες εικόνες των ανθρώπων από τα προφίλ τους , λέγοντάς σας να “μην εμπιστεύεστε ποτέ αυτό που βλέπετε online”.

© kanahoooo

Έχει πάνω από 400.000 οπαδούς και “έργα” με κορίτσια και αγόρια.

© kanahoooo

Μπορεί να υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο ένα ταλέντο όπως το δικό της έχει αναπτυχθεί στην Κίνα: η πίεση των μέσων ενημέρωσης θεωρείται ότι είναι μερικές φορές ακραία σε χώρες όπως η Κίνα, η Κορέα και η Σιγκαπούρη.

© kanahoooo

Η πίεση να είσαι όμορφος, νέος και κάπως ευχάριστος συχνά θέτει τους ανθρώπους σε θέση να χρειάζεται να προσλάβουν κάποιον για να κάνει την online εικόνα τους πιο κοντινή στα “πρότυπα”.

© kanahoooo

Τα περιοδικά ασκούν επίσης πίεση σε νέους και μεγάλους, υπονοώντας ότι μπορείτε να επιτύχετε οτιδήποτε και να είστε ευτυχισμένοι αν είστε ο απόλυτος τέλειος εαυτός σας.

© kanahoooo

© kanahoooo

Αλλά από κάποτε που ήταν ένα εργαλείο επεξεργασίας “μόνο για ειδικούς”, το Photoshop έχει πλέον έρθει στην καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων.

© kanahoooo

Άνδρες όσο και γυναίκες.

© kanahoooo

© kanahoooo

Ακόμα και οι “selfies” επεξεργάζονται.

© kanahoooo

© kanahoooo

© kanahoooo

Η “Ήρωίδα του Photoshop” αποκαλύπτει μια προειδοποιητική ιστορία για όποιον ήθελε ποτέ να συγκριθεί με μια online εικόνα.

© kanahoooo

© kanahoooo

Ακόμη και αν δείτε ένα όμορφο παιδί στο εξώφυλλο ενός περιοδικού, θα μπορούσε πάντα να είναι ένα τέχνασμα σαν αυτό:

© kanahoooo

Ακόμη και οι πιο όμορφες εικόνες μπορούν να έχουν μια ενδιαφέρουσα αλήθεια πίσω τους:

© kanahoooo

© kanahoooo

Εάν θέλετε να γνωρίσετε κάποιον πραγματικά, συναντήστε τον προσωπικά και αποφασίστε από εκεί.

Μπόνους

© unknown/imgur

Και θυμηθείτε – και άλλα πράγματα που βλέπετε στο διαδίκτυο μπορούν πάντα να είναι απάτη, οπότε μην προσπαθήσετε να τους δώσετε πολύ μεγάλη σημασία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News