Ηχηρό όχι στα diesel αυτοκίνητα από Ελλάδα και Ευρώπη

29 Οκτωβρίου, 2017 7:02 ΜΜ
More videos

Νέα ευρωπαϊκή έρευνα αποτύπωσε τη συμπεριφορά των αγοραστών, αποδεικνύοντας πως οι περισσότεροι αγοραστές αποφεύγουν συνειδητά πλέον τους πετρελαιοκινητήρες, μετά από μια έξαρση των αρνητικών ιστοριών, σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του καυσίμου.

Στην της Carbuyer βγήκε το αποτέλεσμα πως το 61% των οδηγών ανέβαλε την επιλογή ενός diesel αυτοκινήτου ως το επόμενο μοντέλο τους. Ακόμα πιο μαζικά είναι τα στοιχεία αναζήτησης της Google που δείχνει ότι οι αγοραστές που ψάχνουν για υβριδικά αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2017 έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Τα ευρήματα υποστηρίζονται παράλληλα και από τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων στην Ευρώπη (SMMT), τα οποία παρουσιάζουν πτώση στις πωλήσεις των diesel σε ποσοστό 9,2% το Φεβρουάριο του 2017, σε άμεση σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016. Οι πωλήσεις των οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων, όπως τα υβριδικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν μπαταρίες, ήταν μέχρι και 48,9% επάνω κατά την ίδια περίοδο (στην Ελλάδα η ζήτηση για ντίζελ έχει πέσει από το 70% στο 40%).

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήταν ανεπηρέαστοι από τις πρόσφατες αρνητικές περιπτώσεις στα diesel, ενώ το 6% παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ενήμερο για οποιαδήποτε είδηση ​​σχετικά με το καύσιμο. Πρόσφατες ειδήσεις περιλάμβαναν φήμες για μια επιπλέον χρέωση στο diesel στο Λονδίνο και ένα δυναμικό πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Οι ιθύνοντες προβλέπουν πως η… αντιδημοτικότητα του diesel θα μπορούσε επίσης να αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Ενώ τα diesel μπορεί ακόμη να είναι μια οικονομικά αποδοτική επιλογή για τους αυτοκινητιστές που κάνουν πολλά χιλιόμετρα και αυτών που διαχειρίζονται μεγαλύτερα αυτοκίνητα, το μέλλον όμως αποδεικνύει ότι η σύγχρονη βενζίνη, τα υβριδικά και plug-in οχήματα μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για μικρότερες αποστάσεις και ιδιαίτερα αστική οδήγηση.”

[newsauto]

Ακολουθήστε μας στο facebook: