Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΙατροδικαστής Λέων: Όσα θα αποκαλυφθούν για το πώς πέθανε η Ιριδα, θα...

Ιατροδικαστής Λέων: Όσα θα αποκαλυφθούν για το πώς πέθανε η Ιριδα, θα είναι η χαριστική βολή για την ή τους δράστες…

Την πεποίθησή του ότι τα ευρήματα στην έξι μηνών Ίριδα, το μικρότερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη που πέθαναν στην Πάτρα, θα είναι εκείνα που θα δώσουν “τη χαριστική βολή” στον δράστη ή στην δράστιδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

“Καθοριστική βολή” δίνει η Ίριδα

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Γρ. Λέων είπε ότι “ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο, το παιδί το οποίο δίνει τη χαριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα”.

“Θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα, ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

d6cfbbe1795f4ddda1751bb269784a87

Ο ιατροδικαστής Γρ. Λέων έχει υποστηρίξει ότι “ειδικά στην Ίριδα, είναι δεδομένο πως μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο και επομένως για εγκληματική ενέργεια”. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε πως η πολύκροτη υπόθεση αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς η εξιχνίαση του θανάτου των παιδιών γίνεται επειδή είναι λαλίστατοι οι γονείς: “Όταν έχουμε δύο ανθρώπους που είναι σε ένα σπίτι με ένα βρέφος και σε συνεντεύξεις τους περιγράφουν τι ώρα ξύπνησε και όσα έγιναν και στο σπίτι δεν υπήρχε κάποιος άλλος και έχουμε έγκλημα, τότε ο ένας από τους δύο είναι ο δράστης. Μάλιστα, από τον τρόπο που περιγράφουν τα γεγονότα, “δείχνουν” και ποιος είναι ο δράστης, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά να το πούμε”.

Λέων: Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου τα ευρήματα για την μικρή Ίριδα

ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ότι ειδικά για το έξι μηνων βρέφος τα ευρήματα αποτελούν τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου: “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι ευρήματα έχουμε, ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως σε πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα, είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα”.

Είχε σημειώσει επίσης πως θα πρέπει να αιτιολογηθεί το τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού, και δεύτερον το αίμα στο πανάκι: “Το πανάκι συνδέεται κι από την ίδια με το παιδί. Άρα το αίμα προέρχεται από το παιδί. Για να έχουμε αίμα πρέπει να έχουμε μια πηγή αιμορραγίας. Αυτή βρισκόταν εντός του στόματος άρα φανταζόμαστε όλοι που βρέθηκε το πανάκι”.

Τα ευρήματα για την Ίριδα

Ο ίδιος ο κ. Λέων έχει κάνει ιδιαίτερες αναφορές στα ευρήματα που αναφέρονται στην ιστολογική έκθεση της Ίριδας. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του πριν από μια εβδομάδα γράφει:

Οι ασφυκτικές κηλίδες των πνευμόνων είναι στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος. Διαβάζω στην ιστολογική έκθεση της Ίριδας “διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος”.

Μια ημέρα νωρίτερα έγραψε, πάλι με αφορμή την ιστολογική εξέταση του μωρού:

Εάν αποφραχτούν η μύτη και το στόμα με το χέρι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο (π.χ πανάκι) δύναται να προκληθεί θάνατος από εγκεφαλοπάθεια συνεπεία ανοξυγοναιμίας. #πατρα

Τα νεότερα για το τάμπλετ

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ μετέδωσε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με το τάμπλετ της Τζωρτζίνας. Όπως είπε, γίνεται λόγος για κάποιες παιδικές εκπομπές αλλά και τη σύνδεση με έναν λογαριασμό μέιλ ο οποίος φέρεται να ανήκει στη μητέρα. Για αυτά, όπως είπε, υπάρχει πρόσβαση και από τις ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Τα πιο σημαντικά