Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους»

10 Αυγούστου, 2020 11:59 ΠΜ
More videos

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή κρούει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, σημειώνοντας πως «η υπευθυνότητα είναι -προς το παρόν- το μοναδικό «εμβόλιο» που θα μας «ανοσοποιήσει» και θα μας προστατεύσει».

«Για να μη φτάσουμε σε εκείνο το σημείο που όλοι απευχόμαστε και αποφύγαμε στο πρόσφατο παρελθόν, πρέπει, παρά τη χαλάρωση που επικρατεί λόγω των θερινών διακοπών, ο καθένας μας ξεχωριστά να δείξει υπευθυνότητα. Να αποφεύγουμε τον συνωστισμό σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, να τηρούμε τις αποστάσεις μεταξύ μας και να φοράμε σωστά τη μάσκα μας», λέει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ υπενθυμίζει ότι «η χρήση της μάσκας δεν πρέπει να είναι συμβολική αλλά ουσιαστική και να καλύπτει τη μύτη και το στόμα» και συστήνει τη χρήση της «σε όλους τους εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εκείνους τους εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούμε να τηρούμε τις αποστάσεις μεταξύ μας». Επισημαίνει, δε, ότι «η χρήση ασπίδας προσώπου χωρίς ταυτόχρονη χρήση μάσκας δίνει μία επίπλαστη αίσθηση ασφάλειας αλλά δεν προστατεύει ούτε εμάς ούτε τους άλλους γύρω μας».

Ο κ. Νίτσας υπογραμμίζει, ακόμη, την ανάγκη περιφρούρησης της τήρησης των μέτρων από την πλευρά της πολιτείας και προσθέτει ότι οι γιατροί της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την αποτελεσματική διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ωστόσο «η επιτυχής έκβαση του αγώνα μας εξαρτάται από όλους, πολίτες και πολιτεία».