Ιάπωνας εργάστηκε 10 ώρες την ημέρα για 4 χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει το αριστούργημά του

Νοε 30, 2016 11:17 ΠΜ
More videos

Η Ιαπωνία είναι ένα παράδειγμα σκληρού έθνους, περισσότερο ισχυρό και από τα κτίριά του. Μετά τον σεισμό του 2011 στο Τόχοκου και το τσουνάμι που ακολούθησε, η χώρα είχε πληγωθεί αρκετά. Σχεδόν 6 χρόνια αργότερα ανακατασκευάστηκε. Ο καλλιτέχνης Manabu Ikeda, χρησιμοποιεί την τεχνική της πένας και του μελανιού περνώντας από μια παρόμοια διαδικασία και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε το μεγάλο του δημιούργημα που ονομάζει: Αναγέννηση.

Ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε αυτό το 2013 και από τότε περνούσε καθημερινά 10 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα για να το τελειώσει. Οι διαστάσεις του είναι 3,96 μέτρα επί 3,05 μέτρα και χρειάστηκαν 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Απεικονίζει ένα δέντρο που αναπτύσσετε από όλο το μακελειό που προκλήθηκε από τις καταστροφές, περιβαλλόμενο από τα κύματα με το τσουνάμι να το συντρίβουν. Αυτό είναι μόνο η επιφάνειά του. Αν κοιτάξετε καλύτερα, θα δείτε ότι το σχέδιο αποτελείται από πολλές μικρές λεπτομέρειες που απαθανατίζουν χιλιάδες ιστορίες που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια των καταστροφικών γεγονότων.

«Στόχος μου είναι να εκφράσω πιστά την άποψή μου για τον κόσμο στη σύνθεση μου, αλλά δεν απεικονίζω σκόπιμα λεπτομερείς εικόνες» είπε ο καλλιτέχνης στο Μουσείο Τέχνης Chazen. «Επειδή βλέπω λεπτομέρειες όταν παρατηρώ τα πράγματα και όχι το σύνολο, θεωρώ πως η πένα και το μελάνι είναι τα καλύτερα εργαλεία για να εκφράσουν το πώς τα βλέπω.»

1

Manabu Ikeda

2

Manabu Ikeda

3

Manabu Ikeda

4

Manabu Ikeda

5

Manabu Ikeda

6

Manabu Ikeda

7

Manabu Ikeda

8

Manabu Ikeda

9

Manabu Ikeda

1

Manabu Ikeda

Δείτε τον καλλιτέχνη να εργάζεται πάνω στην υπέροχη δημιουργία του, στο βίντεο που ακολουθεί.

[Manabu Ikeda] [demilked] [colossal]

Ακολουθήστε μας στο facebook: