Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΙακωβίδης: «Δεν είναι ηθικό απέναντι στους συναθλητές μου να συνεχίσω επειδή θα...

Ιακωβίδης: «Δεν είναι ηθικό απέναντι στους συναθλητές μου να συνεχίσω επειδή θα βρεθεί ένας χορηγός»

Την ελπίδα πως η έκρηξή του θα αποτελέσει την αρχή για όλους τους αθλητές εξέφρασε ο αρσιβαρίστας πρωταθλητής, που συγκίνησε με την απόφασή του να αποσυρθεί.

«Το πρόβλημα δεν είναι να “μπαλώσουμε” τον Θοδωρή» δήλωσε στο Open ο Έλληνας αρσιβαρίστας που συγκλόνισε όταν ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια πως σταματά τον αθλητισμό καθώς δεν υπάρχει επαρκής στήριξη από την κυβέρνηση και την Πολιτεία.

«Υπάρχουν στην Ελλάδα άλλοι τόσοι αθλητές που παλεύουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Βλέπω συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους κι εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο 100%. Ότι μπορώ να συνεχίσω, μπορώ, αλλά να είμαι στο ίδιο επίπεδο, δεν μπορώ, θέλω να πάω λίγο παραπάνω. Βλέπω ότι έχω δυνατότητες και μπορώ, αλλά δεν μου το επιτρέπει η ζωή», σημείωσε.

Ωστόσο επισήμανε: «Θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου υπάρχει και θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, να συνεχίσω, αλλά δεν το βρίσκω ηθικό απέναντι στους υπόλοιπους συναθλητές μου» ενώ σημείωσε πως η ανεύρεση ενός χορηγού για τον ίδιο δεν λύνει τα προβλήματα των συναθλητών του που θα αναγκαστούν να συνεχίσουν να προπονούνται με πενιχρά μέσα.

Θέλω αυτή να είναι η αρχή για να ξεκινήσει ο κρατικός μηχανισμός να βοηθάει όλους τους αθλητές, να είναι δίπλα μας έμπρακτα». «Τους αθλητές μην τους θυμάστε κάθε τέσσερα χρόνια» κατέληξε ο αρσιβαρίστας.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης το 2018 έβαλλε κατά του Πύρρου Δήμα, για τους χειρισμούς του αναφορικά με τους αθυλητές της άρσης βαρών. «Πλήρης απομυθοποίηση. Άλλο στο “γυαλί” και άλλο στην πραγματικότητα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Τα πιο σημαντικά