Η Ζάκυνθος μέσα από δυο εντυπωσιακά εναέρια βίντεο όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

15 Μαρτίου, 20167:55 ΜΜ
More videos

Η Ζάκυνθος είναι γνωστή διεθνώς και με το όνομα “Τζάντε”, ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους. Η Ζάκυνθος, την οποία ο Όμηρος αναφέρει σαν Υλήεσσα δηλαδή δασώδη, πήρε το όνομά της από τον πρώτο εποικιστή της τον Ζάκυνθο γιο του Βασιλιά της Φρυγίας Δάρδανου. Στην συνέχεια την κατέκτησε ο Αρκείσιος, απόγονος του βασιλιά της Κεφαλονιάς Κέφαλου, πατέρας του Λαέρτη, και παππού του Οδυσσέα.

Το σχήμα της Ζακύνθου είναι ακανόνιστο τριγωνικό με το μεν βορειότερο άκρο του νησιού να καταλήγει στο ακρωτήρι Σκινάρι, ενώ στο νότιο-νοτιοανατολικό να σχηματίζεται ο κόλπος του Λαγανά μεταξύ των δύο ακρωτηρίων, Μαραθιά δυτικά και Γέρακας, ή Γεράκι, ανατολικό. Έχει πλούσια βλάστηση και είναι νησί με σημαντική αγροτική παραγωγή, στηριγμένη κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς, των εσπεριδοειδών και της σταφίδας καθώς και των ανθοκομικών.

Ο Dimitris Stravolemos έστειλε σε μήνυμα στο σελίδα μας δυο πραγματικά υπέροχα βίντεο που δείχνουν την ομορφιά την Ζακύνθου από ψηλά.

Δείτε τα βίντεο

Μπορείτε και εσείς να μας στείλετε και τα δικά σας βίντεο στο [email protected] ή σε μήνυμα στην σελίδα μας και εμείς θα τα αναρτήσουμε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News