Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
φυλέςΟι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό...

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισο.

Τα μέλη της φυλής Bajau ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους μέσα στην θάλασσα και περνούν τις μέρες τους μέσα στις βάρκες τους, στις καλύβες που έχουν κατασκευάσει μέσα στο νερό ή κάνοντας καταδύσεις για να πιάσουν ψάρια και να ανακαλύψουν πολύτιμα μαργαριτάρια.

Αυτός ο τρόπος ζωής είναι που τους έδωσε τον τίτλο οι «Τσιγγάνοι της Θάλασσας» αλλά και τους έχει κάνει πόλο έλξης για φωτογράφους από όλο τον κόσμο.
Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΕπί οκτώ ημέρες έζησε δίπλα στους νομάδες της θάλασσας ο Γάλλος φωτογράφος Rehahnπροκειμένου να καταγράψει με τον φακό του αυτή την άγνωστη και μοναδική φυλή που ζει στον δικό της μικρό παράδεισο.

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΣύμφωνα με τον Γάλλο φωτογράφο, τα μέλη της φυλής, που κατοικούν στο νησί Βόρνεο, στο νησί Μιντανάο στις Φιλιππίνες και στα νησιά του αρχιπελάγους Σούλου στον Ειρηνικό, είναι πολύ φιλικά.

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΔεν δίστασαν να τον προσκαλέσουν στις καλύβες τους αλλά και να στηθούν με άνεση για να τους φωτογραφίσει!
Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΟι Badjao βγαίνουν στην ξηρά μόνο για να πουλήσουν την αλιεία τους, για να θάψουν τους νεκρούς τους και για να μαζέψουν υλικά για να κατασκευάσουν τις βάρκες τους.
Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΟι Μπατζάο φτιάχνουν μόνοι τους τις βάρκες τους που λέγονται lepa-lepa, στις οποίες ζουν και με τις οποίες ταξιδεύουν.
Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΜακριά από το σύγχρονο πολιτισμό οι Bajau ζουν σε απόλυτη αρμονία με τη φύση.

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΑπό μωρά μαθαίνουν να κολυμπούν και να ψαρεύουν, καταναλώνουν ελάχιστα και απολαμβάνουν μόνο όσα τους προσφέρει η πανέμορφη θάλασσα που είναι το σπίτι τους.

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΖουν σε βάρκες, τρώνε ψάρια και προστατεύονται από τον ήλιο φορώντας μια ειδική μάσκα από κουρκουμά.

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΖουν απολύτως στο «τώρα» και είναι ευτυχισμένοι.
Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΞέρουν όσο κανείς άλλος τα μυστικά της θάλασσας.

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΕίναι δεινοί δύτες και ικανοί ψαράδες. Δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση και δεν γνωρίζουν την ηλικία τους.

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΔεν τους ενδιαφέρει.
Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΑπό την ηλικία των οκτώ ετών τα παιδιά της φυλής μαθαίνουν να κάνουν καταδύσεις και να παραμένουν στον βυθό, σε βάθος είκοσι μέτρων για αρκετά λεπτά!
Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΟ 35χρονος φωτογράφος χαρακτήρισε τα παιδιά των Μπατζάο σαν «ψάρια που ζουν στο νερό».

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΖουν όμως ήρεμα και γαλήνια χωρίς άγχος και στρες.

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΤα μέλη της φυλής Bajau, οι νομάδες της θάλασσας, δεν αναγνωρίζονται αλλά ούτε γίνονται αποδεκτά από τα γειτονικά κράτη.

Οι τσιγγάνοι της Θάλασσας: Μια φυλή στο Βόρνεο που ζει στο δικό της μικρό παράδεισοΑλλά δεν τους ενδιαφέρει. Βρίσκονται εκεί από επιλογή: την επιλογή να ζήσουν στον παράδεισο, το δικό τους μικρό παράδεισο.

Επιμέλεια: dinfo.grΤα πιο σημαντικά