Η θαυματουργή στιγμή που ξεθάβουν σώο νεογέννητο μωρό που θάφτηκε ζωντανό

8 Ιουνίου, 2018 6:17 ΜΜ
More videos

Το θαύμα καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί βρίσκουν το βρέφος θαμμένο στο χώμα. Πίστευαν ότι ήταν νεκρό και σοκαρίστηκαν όταν το άκουσαν να κλαίει.

Δείτε το βίντεο

Ρίγος προκαλεί η περιπέτεια ενός νεογέννητου μωρού στη Βραζιλία, το οποίο θάφτηκε στο χώμα από συγγενείς του και 8 ώρες αργότερα αστυνομικοί το έβγαλαν ζωντανό από τον αυτοσχέδιο τάφο του. Το βίντεο είναι συγκλονιστικό και προκαλεί ανατριχίλα, καθώς φαίνονται δύο αστυνομικοί νυχτερινές ώρες, με λιγοστό φωτισμό, να σκάβουν με τα χέρια τους το έδαφος και να φτάνουν στο κεφάλι του μωρού.Θεωρούν ότι το νεογέννητο είναι νεκρό και σοκάρονται όταν βγάζοντάς το από το χώμα το ακούνε να κλαίει. Έχει ακόμα τον ομφάλιο λώρο και αγωνίζεται να αναπνεύσει.

Οι συγγενείς του το έθαψαν μετά την γέννησή του, καθώς θεωρούσαν ότι ήταν νεκρό, όπως υποστήριξαν. Το μωρό διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με όσα πέρασε, παρουσιάζοντας συνεχώς βελτίωση.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα και έσπευσε στην πόλη Τσαναράνα, στην κεντροδυτική Βραζιλία για να ερευνήσει την καταγγελία.

Το μωρό γεννήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από μια 15χρονη Ινδιάνα, η οποία υποστήριξε ότι ήταν στο μπάνιο όταν άρχισαν οι συσπάσεις. Το μωρό γεννήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και βγαίνοντας έπεσε στο πάτωμα του μπάνιου και χτύπησε στο κεφάλι, σύμφωνα με την ανήλικη μητέρα του. Λόγω του ότι δεν έκλαψε, η 57χρονη προ-γιαγιά του δήλωσε στις αρχές ότι πίστευε ότι ήταν νεκρό. Ακολουθώντας τα έθιμα της φυλής, το τύλιξε σε ένα πανί και το έθαψε στην αυλή του σπιτιού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η οικογένεια παραδέχτηκε ότι δεν υπέβαλε αναφορά για τον θάνατο του μωρού αλλά “πίστευε ότι ακολουθούσε τα έθιμα” και δεν αρνήθηκε να υποδείξει που ήταν ο μη σημαδεμένος τάφος.

“Το μωρό θάφτηκε γύρω στις 14:00 αλλά κληθήκαμε να ερευνήσουμε το περιστατικό αργά το βράδυ. Δεν περιμέναμε ότι θα το βρίσκαμε ζωντανό. Αυτό που με συγκλόνισε περισσότερο είναι το πως το κοριτσάκι επέζησε μέσα στο χώμα για τόσες ώρες. Πρόκειται για θαύμα. Ανοίγαμε τρύπα όταν ακούσαμε ξαφνικά ένα κλαψούρισμα και συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν ζωντανό. Ήταν μια συναρπαστική και αξέχαστη στιγμή”, δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας της περιοχής.

Η έφηβη μητέρα ανακρίθηκε από τις αρχές και νοσηλεύεται λόγω επιπλοκών από τον χωρίς ιατρική παρακολούθηση τοκετό ενώ η προ-γιαγιά του μωρού συνελήφθη.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: