Η τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών: Κλείνει μετά από 69 χρόνια λειτουργίας.

10 Ιανουαρίου, 2015 4:49 ΜΜ
More videos

Στις 21.15 το βράδυ της Παρασκευής, προσγειώθηκε στη Λάρνακα η πτήση CY337 από την Αθήηνα, με εξαμελές πλήρωμα. Αυτή έμελε να είναι η τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Σίγουρα υπάρχει θλίψη για το σημερινό αποτέλεσμα όμως είμαι υπερήφανος, νιώθω εθνική υπερηφάνεια, νιώθω τυχερός που πέταξα τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών, της κρατικής εταιρείας της Κύπρου με το “μούφλον” το αγρινό πάνω, πραγματικά νιώθω μεγάλη ικανοποίηση», είπε ο Χαράλαμπος Παναγιώτου, κυβερνήτης του αεροσκάφους, στο Κυπριακό Πρακτορείο.

Μετά από 69 χρόνια λειτουργίας, μπαίνει λουκέτο στην εταιρεία. Η κυπριακή κυβέρνηση η οποία προετοιμάζει την νέα εταιρεία σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαιώνει ότι η Κύπρος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αεροπορικής σύνδεσης με το εξωτερικό ενώ έως τώρα τις περισσότερες πτήσεις έχει αναλάβει να καλύψει ο όμιλος Aegean και Ολυμπιακής.

Την Παρασκευή, οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Λευκωσία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το λουκέτο.

via