Η συντετριμμένη Βασίλισσα Ελισάβετ και η Βρετανία αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο – Συγκίνηση στο παρεκκλήσι του Γουίνδσορ

17 Απριλίου, 2021 7:23 ΜΜ
More videos

Με το φέρετρο με τη σορό να τοποθετείται στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Γουίνδσορ, η Βασίλισσα Ελισάβετ και ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο, τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ο οποίος απεβίωσε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών.

Εκεί θα παραμείνει περιμένοντας την βασίλισσα Ελισάβετ. Στην συνέχεια, το ζεύγος θα μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία, στο παρεκκλήσι του μνημείου του βασιλέα Γεωργίου του 6ου, πατέρα της Ελισάβετ.

Η τελετή της κηδείας ξεκίνησε με τον Πρωθιερέα του Ουίνδσορ να αποτίει φόρο τιμής στην “ακλόνητη πίστη” του πρίγκιπα Φίλιππου προς την βασίλισσα, το θάρρος και το ψυχικό του σθένος.

Η συντετριμμένη Βασίλισσα Ελισάβετ και η Βρετανία αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο - Συγκίνηση στο παρεκκλήσι του Γουίνδσορ
1
1
1
1
1

Νωρίτερα, το φέρετρο με την σορό του πρίγκιπα Φίλιππου είχε τοποθετηθεί πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover για την βασιλική πομπή για να καταλήξει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ, ενώ η Βρετανία τηρούσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η πομπή συνοδεύτηκε από τους ήχους της μπάντας των Γρεναδιέρων Φρουρών, των οποίων ο πρίγκιπας Φίλιππος υπήρξε επί 42 χρόνια συνταγματάρχης, προς τιμήν του στρατιωτικού του παρελθόντιος για το οποίο ήταν πολύ υπερήφανος. Ο δούκας του Εδιμβούργου πολέμησε με το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

1
1
1
1

Στην αυλή του Πύργου ήταν παραταγμένα στρατιωτικά αποσπάσματα από σώματα με τα οποία ο Φίλιππος είχε ειδικές στρατιωτικές σχέσεις, όπως το Βασιλικό Ναυτικό, οι Βασιλικοί Πεζοναύτες, η Φρουρά των Γρεναδιέρων, το Βασιλικό Σύνταγμα Τυφεκιοφόρων Γκούρκα, το Σώμα Υπηρεσιών Πληροφοριών και οι Χαϊλάντερς.

1

Στο παρεκκλήσι έφτασε πρώτη η Βασίλισσα Ελισάβετ.

1

Μόνο 30 άνθρωποι ήταν παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονταν η βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου, μεταξύ των οποίων ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούσαν επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα.

Tο φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου ήταν σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του Δούκα του Εδιμβούργου, η οποία έχει και το ελληνικό χρώμα. Περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά τμήματα:

  • Πάνω αριστερά: ένα κίτρινο φόντο με κόκκινες καρδιές και μπλε δράκους, που αντιπροσωπεύουν το δανέζικο οικόσημο.
  • Πάνω δεξιά: ο λευκός σταυρός από την σημαία της Ελλάδας.
  • Κάτω αριστερά: ασπρόμαυρες κάθετε λωρίδες που αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν.
  • Κάτω δεξιά: ένα κάστρο που αντιπροσωπεύει το Εδιμβούργο, προς τιμήν του τίτλου του
1

Ένας ταγματάρχης του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας έπαιξε με την γκάιντα έναν θρήνο. Ακολoύθησε το “Εγερτήριο” από τους σαλπιγκτές του Ιππικού του Βασιλικού Οίκου και οι σαλπιγκτές του Βασιλικού Σώματος Πεζοναυτών με το “Action Stations”, κάτι που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου.

Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έίπε την ευχή και αμέσως μετά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος.

Ακολουθήστε μας στο facebook: