Η συμβουλή Τσίπρα στην Ιταλία: «Σταματήστε τώρα, πριν γίνουν χειρότερα»

26 Νοεμβρίου, 2018 12:02 ΠΜ
More videos

“Αν σκέφτεστε να αποχωρήσετε από το ευρώ, τότε… καλή τύχη”, φέρεται να είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε Ιταλούς πολιτικούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Serra.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί πρόσφατα με προσωπικότητες της ιταλικής πολιτικής κατ’ αρχάς για να δικαιολογήσει την απραξία της Ελλάδας στη διαμάχη της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμό. “Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, επειδή είμαι ο πρώτος που θα κινούσα υποψίες”, φέρεται να είπε στους Ιταλούς συνομιλητές του ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την Corriere della Serra, ο κ. Τσίπρας, ενθυμούμενος την υπαναχώρησή του το 2015 μετά την επιβολή των capital controls, για να αποφευχθεί η κατάρρευση του συστήματος, πρόσφερε συμβουλές στην Ιταλία: “Καλύτερα να κάνετε σήμερα αυτά που έτσι και αλλιώς θα κάνετε αργότερα. Σταματήστε τώρα, πριν γίνουν χειρότερα”, είπε, συμπληρώνοντας: “Αν έχετε κάποια άλλη ιδέα, όπως να αποχωρήσετε από την Ευρωζώνη, τότε… καλή τύχη”.

“Αυτό ακριβώς εννοεί ο Τσίπρας όταν καλεί τους Ιταλούς να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουμε να το πράξουμε από ανάγκη όταν θα έχουν επέλθει βαρύτατες ζημίες στην ιταλική οικονομία”, σχολιάζει η Corriere della Sera.