Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Η Σοφία παντρεúεται την Αντωνία»: Ο γάμος ομóφuλου ζεuγαριού από την Πάτρα...

«Η Σοφία παντρεúεται την Αντωνία»: Ο γάμος ομóφuλου ζεuγαριού από την Πάτρα – Η αγγελiα τους

Γάμος ομόφυλου ζευγαριού από την Πάτρα πρόκειται να γίνει στον Δήμο Ερυμάνθου.

Λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση της ισότητας στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ενώ έχει δημοσιευθεί ήδη η αγγελία γάμου ζευγαριού ανδρών στη Νέα Σμύρνη και η αγγελία γάμου των γυναικών που θα παντρευτούν στο δημαρχείο Αθήνας, ένα ακόμη ομόφυλο ζευγάρι, από την Πάτρα αυτή τη φορά, κάνει το βήμα.

Πρόκειται για δύο γυναίκες που δημοσίευσαν την αγγελία του γάμου τους στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ.

aggelia gamou gynaikes.jpg

Ο γάμος του ομόφυλου ζευγαριού θα γίνει στο Δήμο Ερυμάνθου και συγκεκριμένα στο δημαρχείο της Χαλανδρίτσας.

Όπως αναφέρει το flamis.gr, το ζευγάρι επιλέγει το συγκεκριμένο χωριό για να παντρευτεί αν και καμία από τις δύο δεν είναι δημότης εκεί.

Αν και δεν έχει οριστεί η ημέρα για τον γάμο, αυτός μπορεί να γίνει μέχρι και έξι μήνες από τη δημοσίευση της αγγελίας. Το ζευγάρι, λοιπόν, θα πρέπει να υποβάλει πλέον τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να προσχωρήσει η διαδικασία.

Η πρώτη καταχώρηση γάμου ομοφύλων στην Κρήτη

Στο Χανιώτικα νέα δημοσιεύεται η πρώτη γνωστοποίηση γάμου μεταξύ ομοφύλων στον Επαρχιακό Τύπο, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, δημοσιεύτηκε και η γνωστοποίηση γάμου μεταξύ ομοφύλων στον Επαρχιακό Τύπο.

Η δημοσίευση θα γίνει στα “Χανιώτικα νέα” το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και αφορά τον πολιτικό γάμο ζευγαριού που θα τελεστεί στο δημαρχείο Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη αγγελία γάμου μεταξύ ομοφύλων είχε γίνει στην εφημερίδα “Τα Νέα” στο φύλλο της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου και “αποκάλυψε” οτι η τελετή θα λάβει χώρα στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

«Για εμάς είναι κάτι αυτονόητο, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο Σύνταγμα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος.

Τα πιο σημαντικά