Οι σύγχρονοι μπαμπάδες προτιμούν την οικογένεια από την οικονομική επιτυχία!

26 Ιουνίου, 2015 1:11 ΠΜ
More videos

Κι όμως όσο και αν πιστεύουμε ότι οι άντρες είναι περισσότερο ευτυχισμένοι με μια επαγγελματική καριέρα που τους αποφέρει οικονομική ευμάρεια μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει το συγκεκριμένο «κλισέ».

Ο σημερινός άντρας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που μελέτησε τις σχέσεις του φύλου για τον 21ο αιώνα (The Shriver Report Snapshot: An Insight Into The 21st Century Man) έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

– Προτιμά να είναι ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, τρυφερός γιος και πιστός φίλος από να είναι επαγγελματικά επιτυχημένος.

– Ο μπαμπάς του 21ου αιώνα είναι συναισθηματικά ευφυής, αισθάνεται άνετα με τις γυναίκες στο χώρο εργασίας, αλλά δε νιώθει (ακόμη) άνετα με το ρόλο του μπαμπά που πρέπει να μένει στο σπίτι να φροντίζει τα παιδιά.

– Θέλει την κόρη του ανεξάρτητη, χωρίς όμως να θέλει απαραίτητα το ίδιο και για τη σύντροφό του.

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα, τρεις στους πέντε άντρες σήμερα, θεωρούν ως προσωπικό επίτευγμα την ευτυχισμένη προσωπική ζωή και την οικογένεια και όχι την επιτυχία στην καριέρα ως δείκτης της επιτυχίας.

Η ιδέα του να είσαι «ισχυρός άνδρας» επικεντρώνεται περισσότερο στον «χαρακτήρα» και την ακεραιότητα, παρά στα κλασικά κλισέ που έχουμε στο μυαλό μας για το αρρενωπό αρσενικό!

via