Η Σαουδική Αραβία θα χτίσει το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο

11 Μαρτίου, 2018 7:48 ΜΜ
More videos

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας υποσχέθηκε στο Ιράκ ότι θα κατασκευάσει ένα τεράστιο γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 135.000 ατόμων. Όταν γίνει το στάδιο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόσχεση δόθηκε μετά από έναν φιλικό αγώνα ανάμεσα στις 2 χώρες την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή η κίνηση αποδεικνύει την βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις 2 χώρες, οι οποίες ήταν τεταμένες από την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ το 1990.

Ο αρχικός σχεδιασμός ανέφερε ότι το στάδιο θα ήταν χωρητικότητας 100.000 ατόμων, αλλά η Σαουδική Αραβία αύξησε τον αριθμό σε 135.000 άτομα.

Το στάδιο Μπάσρα έχει χωρητικότητα 65.000 ατόμων. Το καινούργιο γήπεδο στην Βαγδάτη θα έχει διπλάσια χωρητικότητα.

“Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σάλμαν. Μου έδωσε συγχαρητήρια για την νίκη του Ιράκ στον φιλικό αγώνα και εξέφρασε την επιθυμία και την δέσμευσή του να επεκτείνει τις καλές σχέσεις ανάμεσα στις 2 χώρες σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, προσφέρθηκε να κατασκευάσει ένα τεράστιο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ιράκ”, ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ιράκ στο Arabnews.com.

Η Σαουδική Αραβία βοηθάει το Ιράκ για να μειώσει την αυξανόμενη περιφερειακή δύναμη του Ιράν, ενώ η Βαγδάτη ζητά οικονομικά οφέλη από τις πιο στενές σχέσεις με το Ριάντ.

Το Ιράκ που πήρε μέρος στο Κύπελλο ποδοσφαίρου Εθνών του Κόλπου στο Κουβέιτ ελπίζει να πείσει τη FIFA να ανακαλέσει την απαγόρευση που έχει επιβάλλει στην χώρα να μην συμμετέχει σε καμία διεθνή διοργάνωση.

Η Εθνική ομάδα του Ιράκ προπονείται στο στάδιο Μπάσρα.

Ο βασιλιάς Σάλμαν και ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ-Αμπάντι.

Στιγμιότυπο από τον φιλικό αγώνα μεταξύ του Ιράκ και της Σαουδικής Αραβίας που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: