Η Ρωσία προκάλεσε την Αμερική κάνοντας «εκπαιδευτική επίθεση» σε πολεμικό πλοίο της.

Απρίλιος 14, 2016 2:48 ΜΜ
More videos

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι τήρησαν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας όταν εντόπισαν το αμερικανικό πλοίο στην περιοχή ορατότητάς τους – «Υπερβολική η αντίδραση των Αμερικανών»

Τη διαβεβαίωση ότι οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα ρωσικά βομβαρδιστικά κοντά σε ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Βαλτική, τηρούσαν «όλους τους κανόνες ασφαλείας», έδωσε σήμερα ο ρωσικός στρατός.

«Όταν εντόπισαν το (αμερικανικό) πλοίο στην περιοχή ορατότητάς τους, οι Ρώσοι πιλότοι εξέτρεψαν τα αεροσκάφη τους μακριά από το πλοίο τηρώντας όλους τους κανονισμούς ασφαλείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ, κάνοντας λόγο για «εκπαιδευτική πτήση».

Δείτε το βίντεο με τα Ρώσικα αεροσκάφη που προκάλεσαν το αμερικάνικο πλοίο.

«Το δρομολόγιο των ρωσικών αεροπλάνων περνούσε πάνω από την περιοχή όπου βρισκόταν το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από βάση του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού», πρόσθεσε.

«Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω την υπερβολική αντίδραση των Αμερικανών συναδέλφων μας», σχολίασε.

«Όταν κανείς βρίσκεται κοντά σε μια ναυτική βάση του (ρωσικού) στόλου της Βαλτικής, η αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των αμερικανικών αντιτορπιλικών δεν περιορίζει την ελευθερία πτήσης των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων», είπε.

Ο Aμερικανός στρατός δήλωσε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη, επανειλημμένα, δύο ρωσικά Su-24 πέταξαν σε ύψος μικρότερο των εννέα μέτρων από το USS Donald Cook, μια ενέργεια που μοιάζει με «προσομοιωμένη επίθεση», σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό βρισκόταν σε απόσταση 70 μιλίων (σχεδόν 130 χιλιομέτρων) από τον ρωσικό θύλακο Καλίνινγκραντ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι δύο ρωσικά Su-24 πέταξαν 20 φορές πάνω από το USS Donald Cook.

Στη συνέχεια, την Τρίτη, ένα ρωσικό ελικόπτερο μάχης Ka-27 πέταξε επτά φορές κοντά στο πλοίο, παίρνοντας φωτογραφίες. Λίγο μετά, έφθασε ένα Su-24 και πέταξε πάνω από το πλοίο «τόσο κοντά που προκάλεσε δίνες στο νερό», δήλωσε ο Aμερικανός αξιωματούχος. Το αεροσκάφος δεν έμοιαζε οπλισμένο.

Πηγή: skynews, protothema

Ακολουθήστε μας στο facebook: