Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
διάφοραΗ ροκ μπάντα με τα μέλη της που έχουν σύνδρομο Down ρίχνει...

Η ροκ μπάντα με τα μέλη της που έχουν σύνδρομο Down ρίχνει τα στερεότυπα στην Eurovison!

Πριν από 11 χρόνια, η Φινλανδία είχε προκαλέσει αίσθηση στη Eurovision, στέλνοντας ένα γκρουπ… τεράτων στο διαγωνισμό, τους Lordi, οι οποίοι και κέρδισαν. Τώρα, κάνει ξανά τη διαφορά, αλλά όχι σε κάτι τόσο ανούσιο. Θα εκπροσωπηθεί από μία πανκ μπάντα που τα μέλη της έχουν σύνδρομο Down και αυτισμό.

Οι PKN σπάνε τα στερεότυπα, καθώς έχουν στρέψει επάνω τους τα βλέμματα εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι του συγκροτήματος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως άτομα με ειδικές ανάγκες, αποδεικνύουν διαρκώς, ότι ο καθένας δικαιούται να κυνηγήσει το όνειρό του και να το πραγματοποιήσει, όσα εμπόδια κι αν του βάλει η ζωή.

Οι Φινλανδοί τηλεθεατές τους ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουν το Μάιο στη Βιέννη, στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όπου θα γίνουν η πρώτη πανκ μπάντα που μετέχει και ήδη θεωρούνται φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρείες. Εκεί θα ερμηνεύσουν το τραγούδι τους Aina Mun Pitaa (Πάντα πρέπει).

pkn

«Κάθε άνθρωπος με ειδικές ανάγκες οφείλει να είναι πιο θαρραλέος», λέει τραγουδιστής Κάρι Ααλτο. «Δεν θέλουμε να μας ψηφίσουν επειδή μας λυπούνται. Δεν διαφέρουμε τόσο πολύ από όλους τους άλλους. Είμαστε φυσιολογικοί τύποι, με ένα νοητικό μειονέκτημα», συμπληρώνει ο μπασίστας των PKN, Σάμι Χέλε, μιλώντας στην Guardian.

Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν σε ένα φιλανθρωπικό εργαστήρι το 2009. Από τότε, κάνουν αρκετές εμφανίσεις, με μεγάλη ανταπόκριση, ενώ το 2012 αποτέλεσαν την έμπνευση για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «The Punk Syndrome», το οποίο περιγράφει πώς ζουν και εκφράζονται άνθρωποι με ειδικές ανάγκες.

pkn2

pkn4

pkn5

pkn3

pnk

VIA GUARDIAN

Τα πιο σημαντικά