Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΗ πρωτοβουλία του 7ου Δημοτικού Ιλίου που απαλλάσει τους μαθητές από το...

Η πρωτοβουλία του 7ου Δημοτικού Ιλίου που απαλλάσει τους μαθητές από το διάβασμα

Μια πρωτότυπη και άκρως αξιόλογη πρωτοβουλία ενημερωθήκαμε ότι σκοπεύει να έθεσε πιλοτικά σε εφαρμογή το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου και σκεφθήκαμε ότι αξίζει όχι μόνο να την αναδείξουμε αλλά και να την προτείνουμε και σε υπόλοιπα σχολεία να την καθιερώσουν.

Το εν λόγω εγχείρημα αποκαλείται “Η τσάντα στο σχολείο” και αποσκοπεί στο να απαλλάξει τα παιδιά ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα από το φόρτο των σχολικών εργασιών που καλούνται να φέρουν επιτυχώς εις πέρας στο σπίτι.

Οι κατ’ οίκον σχολικές εργασίες συνιστούν ένα ζήτημα, το οποίο την τελευταία δεκαετία έχει γίνει αντικείμενο έντονων συζητήσεων. Ορισμένοι υποστηρικτές τους ζητούν περισσότερες κατ’ οίκον σχολικές εργασίες, με το επιχείρημα ότι έτσι οι μαθητές θα προετοιμαστούν επαρκώς για να αντιμετωπίσουν τις σκληρές συνθήκες της ανταγωνιστικής κοινωνίας. Την ίδια στιγμή, αυτοί που είναι αντίθετοι με την ανάθεση εργασιών στο σπίτι, επιθυμούν λιγότερες εργασίες με το αιτιολογικό, ότι οι νέοι οφείλουν να διοχετεύουν τον χρόνο τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες που διευρύνουν τους ορίζοντές τους ή δίνουν άλλο νόημα στη ζωή τους.

Το κείμενο της δράσης είναι το εξής

Αγαπητοί γονείς,

ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας παρακολουθώντας τα σημεία των καιρών και με γνώμονα πάντα το καλύτερο για τους μαθητές, αποφάσισε να εφαρμόσει μια πιλοτική δράση με τίτλο: «Η τσάντα στο σχολείο.»

Σύμφωνα με το εγχείρημα αυτό η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο ένα σαββατοκύριακο του μήνα και φυσικά μετά την αξιολόγηση της εμπειρίας θα μπορεί να υπάρξει σταδιακή επέκταση του μέτρου.

Γνωρίζουμε πως το σχολικό διάβασμα είναι μια καθημερινή πρόκληση για τα παιδιά, η οποία περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταλέντα τους. Ταυτόχρονα και εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στο διάβασμα των παιδιών σας. Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο χρόνος είναι μάλλον ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Γι” αυτό και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να τους αφιερώνουμε όσο περισσότερο γίνεται. Στηρίζουμε δημιουργικά τα παιδιά μας και γι” αυτό το λόγο αφήνουμε το τελευταίο σαββατοκύριακο του μήνα ελεύθερο χωρίς κατ” οίκον εργασίες και χωρίς άγχος!!! Όπως κι εσείς έτσι και κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ξεκούρασης μα πάνω απ΄ όλα για λίγο χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του. Ευκαιρία λοιπόν, για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση, ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα…

Οι στιγμές με τα παιδιά μας θα είναι οι στιγμές που χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστούν στις αναμνήσεις τους!!!

Ξεκινάμε από τον μήνα αυτόν και, λόγω των σχολικών εκδηλώσεων για την επέτειο της «17ης Νοέμβρη», αφήνουμε την τσάντα στο σχολείο την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου!

Ο Διευθυντής

bedad3d8d7e423c5d928c328b589464b

[infokids]Τα πιο σημαντικά