Η πρώτη υποβρύχια παράσταση χορού στον κόσμο θα γίνει στην Ελλάδα!

25 Σεπτεμβρίου, 2015 6:58 ΠΜ
More videos

Για πρώτη φορά στον κόσμο, οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan (DK-BEL/Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasi Stellar / Ελλάδα), σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη (Pelma / Κύπρος) και μια ομάδα καλλιτεχνών από δώδεκα συνεργαζόμενες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία) παρουσιάζουν μια υποθαλάσσια χορευτική-εικαστική παράσταση με υποβρύχιο κοινό.

o-DROPS-OF-BREATHE-570

Το «Drops of Breath» μετά από δύο χρόνια εντατικής προετοιμασίας βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία λίγο πριν από τις παραστάσεις του. Με στόχο του να μεταφέρει ισχυρά ανθρωπιστικά, κοινωνικά και περιβαντολλογικά μηνύματα, επέλεξε τον τολμηρό, αλλά μαγικό δρόμο μιας υποβρύχιας θαλασσινής παράστασης, ως μείζονα συμβολική κίνηση ενός μικρόκοσμου που προσομοιάζει με την αιώνια μήτρα, το περιβάλλον που αποτελεί την απόλυτη κοινή εμπειρία όλων των ανθρώπων του πλανήτη.

Με την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει το πρότζεκτ, το μήνυμα του«Drops of Breath» προσδίδει άλλες διαστάσεις στο τι θεωρούμε δεδομένο για τις δυνατότητες του ανθρώπου, για την καλλιτεχνική του έκφραση, αλλά και για τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.

drops of breathe

Οι τρεις παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε βάθος 6 μ. στη θάλασσα του Ακρωτηρίου του Σουνίου, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, σε ένα υποθαλάσσιο κυκλικό σκηνικό του Γιώργου Γεωργίου, μέσα στο ηχητικό περιβάλλον της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Τρύφωνα Κουτσουρέλη που θα ακούγεται τόσο στο βυθό όσο, και στη στεριά.

Ειδικές οδηγίες για το κοινό

Το «Drops of Breath» αποτελεί ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός. Ως site specific έργο σε μια από τις ωραιότερες και εξαιρετικά σημαντικές –τόσο ιστορικά όσο και ενεργειακά– τοποθεσίες της Αττικής, το ακρωτήριο του Σουνίου, το «Drops of Breath» καλεί το κοινό του στην παραλία του Grecotel Cape Sounio να παρακολουθήσει κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή παράσταση χορού: να ζήσει μια συναρπαστική καλλιτεχνική περιπέτεια-εμπειρία. Με μια απαιτητική οργάνωση στην ακτή, όσο και μέσα στο νερό, έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για τρεις τύπους θεατών:

1. Υποβρύχιος θεατής, με καταδυτικό εξοπλισμό σε βάθος 6 μ. Αφού πληρεί τους όρους που υποδεικνύονται στο «Υποβρύχιο εισιτήριο», θα ζήσει την εμπειρία της παράστασης σε απόσταση αναπνοής από τους υποβρύχιους χορευτές.

2. Snorkeler θεατής, θα παρακολουθήσει μια πανοραμική εικόνα της παράστασης από την επιφάνεια της θάλασσας, με μάσκα και βατροχοπέδιλα. Θα επιλέξει το «Εισιτήριο για την επιφάνεια της θάλασσας».

3. Θεατής στην ακτή, θα απολαύσει το θέαμα μέσω γιγαντο-οθόνης, στο γρασίδι σε αναπαυτικά μαξιλάρια και με θέα το Ναό του Ποσειδώνα. Θα επιλέξει το «Εισιτήριο οθόνης».

Το «Drops of Breath» αποτελεί την κύρια δράση-κορύφωση του καινοτόμου project« Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου » (The Underwater Heart of the Mediterranean).

Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλών δράσεων που συνυφαίνουν μια πολυεπίπεδη πλατφόρμα, αγγίζοντας σε βάθος κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες. Το σύνολο του έργου επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Ορίζοντας 2020)*, της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ.

elections funny

Η παράσταση θα γίνει στις 25, 26, 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ακρωτήριο Σουνίου και από τις 25 ως 27 Οκτωβρίου 2015, μέρος της μαγνητοσκοπημένης υποβρύχιας παράστασης θα προβάλλεται στο σύμπλεγμα των κτιρίων και στους υπέροχους κήπους του Μουσείου Βορρέ, παράλληλα με μια διαδραστική με το κοινό παράσταση χορού και μουσικής.

Η παράσταση «Drops of Peace», η… στεριανή συνέχεια του «Drops of Breath» ερμηνεύεται από την ίδια ομάδα χορευτών και στοχεύει να δημιουργήσει πνευματικές γέφυρες ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων της Μεσογείου προσκαλώντας κοινό, παιδιά και ενήλικες, καθώς και άτομα με ειδικές ικανότητες να την παρακολουθήσουν μετακινούμενοι μέσα στους κήπους του μουσείου.

Δείτε το βίντεο

Πληροφορίες στο ticketservices.gr