Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
βίντεοΗ πρώτη γυναίκα χειριστής Απάτσι στην Ελλάδα (Βίντεο)

Η πρώτη γυναίκα χειριστής Απάτσι στην Ελλάδα (Βίντεο)

«Από μικρή ονειρευόμουν να κάνω μία δουλειά που θα είχε δράση και αδρεναλίνη. Μου έλεγε ο πατέρας μου ιστορίες από το στρατό- όπως συνηθίζουν οι άνδρες- και νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που κόλλησα το »μικρόβιο»», λέει η Αθηνά Πανουργιά που στα 25της έγραψε ιστορία. Είναι η πρώτη γυναίκα χειριστής Απάτσι στην Ελλάδα.

Η αρχιλογίας, που μίλησε στο Mega, επέλεξε να μπει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών όπου έπειτα από πέντε επιπλέον μήνες θεωρητικής εκπαίδευσης, από την βασική εκπαίδευση, και τουλάχιστον 50 ώρες πτήσεις και 20 εξομειώσεις, κατάφερε και είναι η πρώτη γυναίκα χειριστής επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού.

«Η εκπαίδευση είναι πολύ απαιτητική. Πολλές ώρες διαβάσματος, λίγος ελεύθερος χρόνος. Το διάβασμα δεν σταματά ποτέ», αναφέρει και συμπληρώνει. «Το γυναικείο φύλο έχει κάνει αισθητή παρουσία στο στρατό. Σίγουρα παραμένει περίεργη εικόνα για κάποιους να βλέπουν γυναίκα να κατεβαίνει από το ελικόπτερο. Όμως, αναλαμβάνω τα ίδια καθήκοντα, έως τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Οι συνάδελφοί μου με αντιμετωπίζουν όπως ακριβώς και τους άνδρες», εξηγεί.

i-proti-gunaika-heiristis-apatsi-stin-ellada 1

i-proti-gunaika-heiristis-apatsi-stin-ellada 2

i-proti-gunaika-heiristis-apatsi-stin-ellada 3

i-proti-gunaika-heiristis-apatsi-stin-ellada 4

Τα πιο σημαντικά