Η πρόληψη είναι το παν ειδικά εάν πρόκειται για το παιδί σας

7 Απριλίου, 2016 10:58 ΜΜ
More videos

Γενικά γνωρίζουμε πόσο παιχνιδιάρικα είναι τα μικρά παιδιά. Είναι πολύ περίεργα και έχουν την τάση να εξερευνούν γύρω τους με  ενθουσιασμό.

Όμως αυτή η μεγάλη περιέργεια τους μπορεί να περικλείει και κινδύνους. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε παιδιά που τρώνε κάτι ή που ανεβαίνουν στα δένδρα ή κάνουν κάτι που δεν πρέπει, γιατί είναι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με την Royal Society for the Prevention of Accidents, ένα εκατομμύριο παιδιά κάτω των δεκαπέντε χρόνων παθαίνουν ατύχημα στην Μεγάλη Βρετανία ενώ τα παιδιά κάτω των πέντε είναι πιο επιρρεπή στα ατυχήματα μέσα στο σπίτι.

Σχεδόν τα περισσότερα ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν μέσα στο σπίτι, εάν εφαρμόσουμε κάποιους κανόνες ασφαλείας. Οι γονείς, φυσικά, καταλαβαίνουν πως να κάνουν το σπίτι τους ασφαλές για τα μικρά παιδιά αλλά μια υπενθύμιση δεν κάνει κακό.

Το βίντεο παρακάτω που θα δείτε δείχνει ένα πιθανό σενάριο στο σπίτι, πως καταλήγει σε τραγωδία και μπορεί να αποφευχθεί για να είναι ασφαλές το παιδί σας.Κατά μέσον όρο, ένα παιδί πεθαίνει  κάθε δυο εβδομάδες από κάποιο έπιπλο, τηλεόραση ή άλλη συσκευή που πέφτει πάνω του.

Το να τα στερεώσετε  θα σώσει το παιδί από τον κίνδυνο. Η πρόληψη είναι το παν. Ιδιαίτερα εάν πρόκειται για το παιδί σας.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: