Η ποδηλασία είναι το «νέο γκολφ» στην Silicon Valley.

22 Φεβρουαρίου, 2015 12:31 ΠΜ
More videos

Aν και για την ώρα οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί, με εισόδημα άνω των 100.000 δολαρίων τον χρόνο, συνεχίζουν να ασχολούνται με το γκολφ, σύμφωνα με το Reuters, τα τελευταία οκτώ χρόνια, η δημοτικότητα του σπορ των πλουσίων συνεχώς μειώνεται.

5690740020_33121f312a_b

Αλλά και ο Economist αναφέρει πως το “γκολφ φαίνεται να έχει χάσει έδαφος καθώς το ύφος του δεν συνάδει με τους φρενήρεις ρυθμούς της εποχής”.

Σύμφωνα με τον Max Levchin, συνιδρυτή της PayPal, την οποία πούλησε στην Google για 228 εκατ. δολάρια ενώ τώρα ανήκει στο δυναμικό των Yahoo και Yelp, τα σπορ εκείνα στα οποία κυριαρχούσαν οι συζητήσεις και οι επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως ήταν παραδοσιακά το γκολφ, έχουν αρχίσει να “ξεχνιούνται”.

“Τώρα οι νέοι επιχειρηματίες θέσουν να περιπλανώνται, χωρίς να χρειάζεται να φορούν κοστούμι, να κάνουν βόλτα με αγαπημένους τους ανθρώπους και ταυτόχρονα να ασκούνται.

Δεν είναι το ίδιο από το να χτυπάς μία μπάλα και να προσεύχεσαι να μπει στην τρύπα”, σημειώνει.

BicycleSteetStyle-Women1

“Η νέα γενιά δεν ενδιαφέρεται για αργούς περιπάτους. Θέλουν να κάνουν κάτι διαδραστικό έξω από το σπίτι.

Έτσι οι περισσότεροι λένε, γιατί να περιοριστώ για μία ώρα σ’ ένα γυμναστήριο;”, αναφέρει ο Levchin.

221.jpg

Απαισιόδοξα για το μέλλον του γκολφ, είναι και τα νούμερα από την Ένωση Γκολφ των ΗΠΑ, όπου φαίνεται πως το άθλημα των πλουσίων γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλές χρόνο με τον χρόνο. Από 30 εκατ. παίκτες του γκολφ στις ΗΠΑ το 2005, ο αριθμός έπεσε στους 25,3 εκατ. το 2012 και ο αριθμός τους συνεχώς μειώνεται. Πρόκειται για μείωση 15,7%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το USA Cycling, ο αριθμός των Αμερικανών πουέχουν πάρει άδεια ποδηλάτου, από το 2002 έως το 2013, έχει αυξηθεί 76%.

Και για όσους νομίζουν ότι το ποδήλατο δεν είναι ακριβό άθλημα, μπορεί εύκολα να βρει κάποιος ποδήλατο αξίας 20.000 δολαρίων, αγορά που σίγουρα θα χαρεί περισσότερο από το να αγοράσει εξοπλισμό για γκολφ, ίσης αξίας.

Πάντως ο Levchin κυκλοφορεί με ένα Cervélo Rca, κόστους 20.000 δολαρίων.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: