Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
διάφοραΗ πιο τρομακτική εκκλησία βρίσκεται στην Τσεχία!

Η πιο τρομακτική εκκλησία βρίσκεται στην Τσεχία!

Τα αγάλματα-φαντάσματα που προκαλούν ρίγη.

Η St. George στο Lukova της Τσεχίας, είναι ίσως άλλη μια δικαιολογία για να μη πάει κάποιος στην εκκλησία! Ο εν λόγω ναός, παρήκμασε το 1960 όταν κατέρρευσε τμήμα του κτίσματος, κατά τη διάρκεια κηδείας. Οι ντόπιοι, λαμβάνοντας αυτό ως κακό οιωνό, εγκατέλειψαν την εκκλησία του 14ου αιώνα και επί χρόνια πραγματοποιούσαν τις λειτουργίες στον εξωτερικό χώρο αυτής.

Όλα αυτά, πριν «χτυπήσει» την πόρτα της εκκλησίας ο καλλιτέχνης Jakub Hadrava, ο οποίος επενέβη προκειμένου να μεταμορφώσει τον ναό. Ο Τσέχος εγκατέστησε ένα μάλλον ανατριχιαστικό art installation που αποτελείται από αγάλματα που θυμίζουν φαντάσματα που φορούν μανδύες με κουκούλες.

«Οι φιγούρες αντιπροσωπεύουν τα φαντάσματα των Γερμανών Σουδητών που ζούσαν στην Lukova πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και που έρχονται να προσευχηθούν στην εκκλησία, κάθε Κυριακή», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

pio-tromaktiki-ekklisia-vrisketai-stin-tsexia-02 pio-tromaktiki-ekklisia-vrisketai-stin-tsexia-03 pio-tromaktiki-ekklisia-vrisketai-stin-tsexia-04 pio-tromaktiki-ekklisia-vrisketai-stin-tsexia-05 pio-tromaktiki-ekklisia-vrisketai-stin-tsexia-06 pio-tromaktiki-ekklisia-vrisketai-stin-tsexia-07 pio-tromaktiki-ekklisia-vrisketai-stin-tsexia-08 pio-tromaktiki-ekklisia-vrisketai-stin-tsexia-09 pio-tromaktiki-ekklisia-vrisketai-stin-tsexia-10

via

Τα πιο σημαντικά