Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο!

2 Ιανουαρίου, 2015 2:52 ΜΜ
More videos

Ένας νόμος θεσπίζεται εύκολα και καταργείται πολύ δύσκολα -αυτό εξηγεί την ύπαρξη και ισχύ αλλόκοτων νόμων σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθούν δέκα απίστευτοι, σεξιστικοί νόμοι κατά γυναικών, που μας έκαναν είτε να απορήσουμε για το λόγο της θέσπισής τους και να γελάσουμε, είτε να προβληματιστούμε για την πορεία την ανθρώπινης σκέψης και δικαιοσύνης…

  • 1. Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν.

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (1)

Και να ψηφίζουν και να εργάζονται και να ταξιδεύουν. Με δυο λόγια: ελευθερία και αυτονομία ίσον ουτοπία για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.

  • 2. Σε κάποιες πολιτείες των Η.Π.Α., απαγορεύεται η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο για τις ελεύθερες γυναίκες και τις χήρες… τις Κυριακές!

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (2)

Αν τυχαίνει να είστε ελεύθερη Αμερικανίδα πολίτης που σχεδιάζει να δοκιμάσει την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης την ερχόμενη Κυριακή, λυπούμαστε, αλλά είναι αδύνατον. Ακυρώστε το, παντρευτείτε και ξανακανονίστε το. Ωστόσο, υπάρχουν χαρμόσυνα νέα: αν τυχαίνει να είστε ελεύθερη Αμερικανίδα πολίτης που σχεδιάζει να δοκιμάσει την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης την ερχόμενη, ας πούμε, Τρίτη, συγχαρητήρια! Ο δρόμος είναι ανοιχτός και ο νόμος μαζί σας.

  • 3. Στη Φεράρα της Ιταλίας μια γυναίκα «ανέντιμη και με δαιμονική όψη» απαγορεύεται να μπει σε εργοστάσιο παρασκευής τυριών.

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (3)

Ένα πράγμα δεν ανέχεται το τυρί της Φεράρας: τις διεφθαρμένες γυναίκες. Και αν «ξινίσει» αυτό τυρί… δεν τρώγεται με τίποτα!

  • 4. Οι Ιρανές απαγορεύεται να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (4)

Ο νόμος βασίζεται στο φόβο των αρχών ότι αν οι γυναίκες αποκτήσουν πρόσβαση στα γήπεδα, τα αθλητικά γεγονότα δεν θα διεξάγονται υπό συνθήκες «σεμνότητας».

  • 5. Στη Βόρεια Καρολίνα, τα γυναικεία σώματα πρέπει να καλύπτονται από τουλάχιστον 15 μέτρα ύφασμα.

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (5)

Η αιτία ύπαρξης αυτού του νόμου βρίσκεται στη μακρινή ημερομηνία γενεθλίων του -θεσπίστηκε στον συντηρητικό 19ο αιώνα. Απλά, κανείς ποτέ δεν τον κατήργησε.

  • 6. Οι γυναίκες στο Βατικανό, δεν μπορούν να ψηφίσουν.

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (6)

Δεν μπορούμε να πούμε για το Βατικανό ότι υψώνει περήφανο λάβαρο προόδου. Κάποτε, απαγόρευε και τη δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού από τις γυναίκες, αλλά τουλάχιστον ο νόμος αυτός αποσύρθηκε.

  • 7. Στο Βερμόντ των Η.Π.Α. οι γυναίκες που θέλουν να φορέσουν μασέλα χρειάζονται άδεια από τον άνδρα τους.

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (7)

Σκοτεινές εποχές για τους ορθοδοντικούς του μακρινού Βερμόντ.

  • 8. Στο Ντέλαγουερ της Αμερικής οι γυναίκες απαγορεύεται να κάνουν προτάσεις γάμου.

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (8)

Προβληματίζει η αιτία δημιουργίας και εφαρμογής αυτού του νόμου. Οι γυναίκες του Ντέλαγουερ υπήρξαν μάλλον σκληροί κυνηγοί…

  • 9. Στις Γυναίκες της πολιτείας του Μιζούρ, απαγορεύεται ο κορσές.

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (9)

Και όχι για λόγους υγείας, αλλά επειδή -σύμφωνα με το γράμμα του νόμου- «το προνόμιο θαυμασμού του καμπυλόγραμμου σώματος μιας νέας γυναίκας δεν πρέπει να αρνείται σε κανέναν φυσιολογικό, ρωμαλέο Αμερικάνο». Ζήτω η πρόοδος!

  • 10. Το δικαστήριο της Υεμένης δεν λαμβάνει υπ’όψη του καταθέσεις γυναικών.

Οι πιο παράξενοι νόμοι κατά γυναικών από όλο τον κόσμο! (10)

Επίσης, οι γυναίκες στην Υεμένη δεν νοούνται ως επαρκείς μάρτυρες, ανεξάρτητα από τις πληροφορίες που μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους για ένα έγκλημα. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι: οι γυναίκες στο μουσουλμανικό κράτος της Υεμένης, δεν έχουν κανένα νομικό μέσο για να προστατευτούν από τη σωματική και τη λεκτική βία ή τη σεξουαλική κακοποίηση.

Πηγή: mama365.gr