Η ΠΓΔΜ ονομάζεται “Μακεδονία” στην Ιστορία της Γ’ Λυκείου! Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας;

3 Οκτωβρίου, 2015 11:11 ΠΜ
More videos

Αντιδράσεις για το βιβλίο Ιστορίας Γ’ Λυκείου. Η ΠΓΔΜ εμφανίζεται στον χάρτη του βιβλίου, ως ‘Μακεδονία’. Η απάντηση του αρμοδίου υπουργείου και πού παραπέμπει ο Ν. Φίλης.

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε χάρτη του βιβλίου Ιστορίας γενικής κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου η ΠΓΔΜ απεικονίζεται με την ονομασία “Μακεδονία”.

Αν και το βιβλίο αυτό μοιράζεται στους μαθητές από πέρυσι, ο χάρτης στον οποίο τα Σκόπια παρουσιάζονται ως “Μακεδονία” έγινε αντιληπτός μόλις τώρα.

Ο εν λόγω χάρτης υπάρχει στη σελίδα 130 του βιβλίου. Σε αυτόν απεικονίζονται τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

xartis

Μέλη της ΟΛΜΕ ζητούν τώρα από το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση, με πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς  να κάνουν λόγο για  σοβαρό ατόπημα των συγγραφέων, ενώ η ομοσπονδία ετοιμάζεται να θέσει αίτημα αλλαγής του εν λόγω χάρτη στο βιβλίο της Γ’ Λυκείου.

Σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε ότι είναι σαφές ότι τα Σκόπια δεν συγκροτούν τον χώρο της Μακεδονίας.

“Δεν μας αρέσει η πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων γεωγραφικά δεν συγκροτεί το χώρο της Μακεδονίας και αυτό είναι γνωστό”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Πηγή: news247.gr