Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΗ Πάμελα Άντερσον είπε τον Σαλβίνι φασίστα και αυτός της απάντησε αναλόγως

Η Πάμελα Άντερσον είπε τον Σαλβίνι φασίστα και αυτός της απάντησε αναλόγως

Η ηθοποιός, που ενδιαφέρεται για το Προοδευτικό Κίνημα Σάντερς -Βαρουφάκη, ξέσπασε στο twitter κατά του Ιταλού Υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος της απάντησε αναλόγως.

Η Πάμελα Άντερσον, γνωστή για τον δραστήριο ακτιβισμό της σε πολλά διεθνή θέματα, στράφηκε κατά της ιταλικής κυβέρνησης γράφοντας στον λογαριασμό της στο twitter ότι ανησυχεί για τη χώρα, καθώς της θυμίζει πλέον «τη δεκαετία του 1930, όπου υπήρχε φόβος και ανασφάλεια σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας και όπου συνέβαιναν καθημερινά επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες». Επιπλέον, στράφηκε προσωπικά κατά του Σαλβίνι, λέγοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση τείνει προς ένα νέο είδος φασισμού με την αντιμεταναστευτική της πολιτική.

Mάλιστα, στο τέλος της ανάρτησης της, η Άντερσον έγραψε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια πανευρωπαική αφύπνιση σε όλα τα επίπεδα, της κοινωνίας, της οικονομίας, των συνόρων, της οικολογίας, προιδεάζοντας για την επίσημη και δραστήρια στήριξή της -ή και συμμετοχή της- στο κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να της απαντήσει, όχι επί της ουσίας, αλλά θυμίζοντας τις εποχές που η ξανθιά ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στο Baywatch, αναρτώντας μάλιστα μια φωτογραφία της με κόκκινο μαγιό από τότε. Στην ανάρτησή του, ο Σαλβίνι έγραψε: «Με πόνο, ως φανατικός θαυμαστής του Baywatch διάβασα τα σχόλια της Πάμελα». Έβαλε δε μια προ εικοσαετίας σέξι φωτογραφία της, γράφοντας «Εκείνη δεν θα είναι εκεί. Όλοι στη Ρώμη στις 8 Δεκεμβρίου» για να προωθήσει μια ομιλία του.

H Πάμελα Άντερσον προφανώς ενοχλήθηκε από το σχόλιο του, και φρόντισε να κάνει retweet ένα σχόλιο του συνιδρυτή του DiEM25 (ναι, του κόμματος του Βαρουφάκη), του φιλόσοφου Srećko Horvat, ο οποίος έγραψε: «Αγαπητέ Ματέο Σαλβίνι, αντί να κουβεντιάζεις πολιτικά, μήπως να δημοσιεύσεις μια δική σου φωτογραφία με μαγιό του Baywatch; Ή καλύτερα όχι. Μόλις αποδείχθηκε ότι είσαι μισογύνης, τι κάνεις με την άνοδο του φασισμού».

Τα πιο σημαντικά