Η παλιά Αθήνα ζει ακόμα στα Αναφιώτικα

Οκτ 5, 2014 6:34 ΜΜ
More videos

Πόσοι πραγματικά κάτοικοι της Αθήνας, έχουν κάνει τη βόλτα τους στα σοκάκια που κρύβονται πίσω από την Πλάκα στην Αθήνα, κάτω ακριβώς από το βράχο της Ακρόπολης, όπου στέκει ανίκητη απέναντι στο χρόνο η μικρή συνοικία των Αναφιώτικων;

Λίγοι, δυστυχώς. Τα δρομάκια, οι γλάστρες με τα γεράνια και τις βουκαμβίλιες στις στέγες, τα χαμηλά, λευκά σπιτάκια μας ταξιδεύουν σε κυκλαδίτικη Χώρα και μάλιστα αυτή της Ανάφης.

diaforetiko.gr : 070420141512 Η παλιά Αθήνα ζει ακόμα στα Αναφιώτικα

diaforetiko.gr : 070420141510 Η παλιά Αθήνα ζει ακόμα στα Αναφιώτικα

Η ιστορία λέει πως όταν ο Όθωνας θέλησε να φτιάξει τα ανάκτορα, ζήτησε τους καλύτερους μάστορες και ενημερώθηκε πως αυτοί βρίσκονταν στην Ανάφη, όπου έχτιζαν τα σπίτια τους με πέτρα πάνω στα βράχια.

Όμως μετά το πέρας των εργασιών, εκείνοι θέλοντας να γυρίσουν στο νησί τους, ο Βασιλιάς τους έδωσε την περιοχή εκείνη κάτω από την Ακρόπολη, για να φτιάξουν τα σπίτια τους και να φέρουν τις οικογένειές τους, ώστε να τους έχει κοντά για πολλές ακόμα εργασίες… Έτσι γεννήθηκε και παρέμεινε νησιώτικη η περιοχή αυτή μέχρι και σήμερα.

tilestwra.gr : 070420141511 Η παλιά Αθήνα ζει ακόμα στα Αναφιώτικα

Ένα βίντεο που επιμελήθηκε το site «Themonitor.gr» προσφέρει στους Έλληνες και τους ξένους τουρίστες μια περιπλάνηση στα σοκάκια, τους κατοίκους και τις μουσικές τους που συναντάς βαδίζοντας στα Αναφιώτικα.

Στο (20λεπτο περίπου) βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να μάθει για την επιλογή των κατοίκων να μένουν εκεί παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τη δύσκολη πρόσβαση χωρίς αυτοκίνητα, την ενέργεια του ιερού λόφου από πάνω από τα σπίτια τους, την ιστορία τους, αλλά και να πάρει μια ανάσα από την πολύβουη και τρελαμένη πρωτεύουσα, που συνεχίζει την αδιάκοπη πορεία της λίγα στενα πιο πέρα…

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: