Η ονειρεμένη «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά ξανά στις οθόνες μας

10 Νοεμβρίου, 2022 6:47 ΜΜ
More videos

Η θρυλική τηλεοπτική σειρά “Φρουτοπία” που προβλήθηκε το 1985 μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, βασισμένη στην ομώνυμη σειρά κόμικ του αγαπημένου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά και τα σκίτσα του Νίκου Μαρουλάκη αγαπήθηκε ιδιαιτέρως από τα παιδιά της εποχής.

 

Ένας θίασος από μαριονέτες που επιμελήθηκε η οικογένεια Σοφιανού, χάρισε ένα μοναδικό στο είδος του τηλεοπτικό θέαμα. Διάσημοι ηθοποιοί, όπως ο Δημήτρης Πιατάς, η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Ντίνα Κώνστα, ο Παύλος Χαϊκάλης έδωσαν τις φωνές τους στα φρούτα και τα λαχανικά της Φρουτοπίας και κράτησαν τηλεοπτική συντροφιά στους λιλιπούτειους τηλεθεατές.

Η ιστορία της Φρουτοπίας

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μία χώρα η Φρουτοπία η οποία συνόρευε με άλλες χώρες εξίσου περίεργες με αυτή: το Αβγατηγανιστάν, το Πιπερού και τη χώρα του Χασμουρητού. Εκεί, τα πολύ παλιά χρόνια όλα τα φρούτα και τα λαχανικά ήταν υποδουλωμένα στους μανάβηδες. Ξαφνικά και εντελώς αναπάντεχα όμως ένας μανάβης, ο Μανώλης, χάθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι του, τρόμαξαν μήπως ότι συνέβη στο Μανώλη, συμβεί και στους ίδιους οπότε και εγκατέλειψαν τη χώρα. Τα φρούτα τότε αρπάζοντας την ευκαιρία, κήρυξαν την ανεξαρτησία τους, ψήφισαν ως αρχηγό τους τον Αιμίλιο το μήλο και ορκίστηκαν πως δε θα αφήσουν ποτέ ξανά μανάβη να έρθει στη χώρα.

Ο Αιμίλιος το μήλο όμως, όντας δήμαρχος, δεν είναι ο μόνος σημαντικός κάτοικος της Φρουτοπίας. Ο Φώντας, το σκληρό καρύδι έχει οριστεί ως αρχηγός του στρατού σε περίπτωση εισβολής των μανάβηδων. Ο Θάνος, το μικρό κολοκύθι είναι πρωταθλητής της πυγμαχίας και ονειρεύεται κάποτε να δείρει έναν μανάβη. Ο Φραγκίσκος, το φραγκόσυκο είναι ο μεγάλος εφευρέτης της χώρας και η καλύτερη του εφεύρεση είναι το Φρουκτήνος που μπορεί να εξοντώσει οποιονδήποτε μανάβη.

Ο αστυνόμος Κρυψίβουλος, είναι ο μόνος άνθρωπος της χώρας που προσπαθεί να εξερευνήσει την εξαφάνιση του μανάβη, μεταμφιεσμένος και ο ίδιος σε λαχανικό. Δεν τα καταφέρνει όμως, ανακαλύπτεται και εξορίζεται από τη Φρουτοπία.

Η θρυλική σειρά διαθέσιμη στο ERTFLIX

Η θρυλική σειρά «Φρουτοπία» ψηφιοποιήθηκε για πρώτη φορά και οι κούκλες του Φαίδωνα και της Ήβης Σοφιανού, με πρωταγωνιστή τον Πίκο Απίκο, είναι ήδη στη νέα πλατφόρμα της ΕΡΤ στις προτάσεις από το μοναδικό Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πατήστε το κόκκινο κουμπί και απολαύστε ERTFLIX. Και αν δεν έχετε smart τηλεοράσεις, μπείτε στο ERTFLIX ακόμη και από το tablet ή το τηλέφωνό σας, πατώντας απλά το webtv.ert.gr