Η Νορβηγία έφτιαξε μια μοντέρνα φυλακή που δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες

8 Φεβρουαρίου, 2016 9:47 ΜΜ
More videos

Αν πιστεύεις πραγματικά στην επανένταξη των φυλακισμένων και θες να το στηρίξεις 100%, τότε δημιουργείς μια φυλακή σαν την Halden Prison της Νορβηγίας.

Η χλιδάτη αυτή φυλακή διαθέτει κελιά 10 τ.μ. που είναι εξοπλισμένα με τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, τουαλέτα, ντους, μίνι ψυγείο και παράθυρα χωρίς κάγκελα. Για κάθε 10-12 δωμάτια, υπάρχει μια κουζίνα από λευκή λάκα σε μίνιμαλ σχεδιασμό, καθώς και ένα σαλόνι. Επιπλέον, οι κρατούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γυμναστήριο, την αίθουσα μουσικής με δυνατότητα να ηχογραφήσουν τις εμπνεύσεις τους, καθώς και να απολαύσουν τα αγαπημένα τους χόμπι όπως το να παίξουν ποδόσφαιρο σε κανονικό γήπεδο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα μισά άτομα του προσωπικού είναι γυναίκες, ενώ κανείς δεν οπλοφορεί καθώς θεωρείται πως αυτό θα δημιουργούσε ένταση ανάμεσα σε τρόφιμους και δεσμοφύλακες.

norvigia-eftiakse-monterna-fylaki-02 norvigia-eftiakse-monterna-fylaki-03 norvigia-eftiakse-monterna-fylaki-04 norvigia-eftiakse-monterna-fylaki-05 norvigia-eftiakse-monterna-fylaki-06 norvigia-eftiakse-monterna-fylaki-07 norvigia-eftiakse-monterna-fylaki-08 norvigia-eftiakse-monterna-fylaki-09 norvigia-eftiakse-monterna-fylaki-10

Ακολουθήστε μας στο facebook: