Η Νικολέτα Ευρυπίδου είναι εκείνη που άνοιξε τον δρόμο της δωρεάς μυελού των οστών στην Ελλάδα το 1992

6 Δεκεμβρίου, 20222:48 ΠΜ
More videos

Η Νικολέτα Ευρυπίδου  είναι εκείνη που άνοιξε τον δρόμο της δωρεάς μυελού των οστών στην Ελλάδα το 1992. Αναζητώντας μόσχευμα για τον σύζυγό της, έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της επιστήμης για άλλους ασθενείς που χρειάζονταν μεταμόσχευση. Ο σύζυγός της έχασε τη μάχη για τη ζωή του αλλά  εκείνη κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της το 1994 και πρόσφερε μόσχευμα σε ασθενή που το χρειαζόταν.

Η πρώτη εθελόντρια δότρια μυελού των οστών στην Ελλάδα μιλά για την εμπειρία της:

Η ίδια περιγράφει πόσο απλό αλλά και πόσο σπουδαίο είναι να δίνεις σε έναν συνάνθρωπό σου την ελπίδα για μια νέα ζωή. «‘Ενιωσα ακριβώς όπως ένιωσα όταν έφερα στον κόσμο τα παιδιά μου. Ένιωσα ότι έφερα στη ζωή ένα νέο άνθρωπο. Και να σας πω και κάτι; Ένιωσα ότι ψήλωσα λιγάκι.Ένιωσα ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος», αναφέρει συγκινημένη.

«Είναι τιμή για εμένα που είμαι εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, όμως, που βρέθηκα ιστοσυμβατή με έναν συνάνθρωπο μου…Που του έδωσα Ζωή… Ότι πιο πολύτιμο μα και εύθραυστο συνάμα.Μία ώρα χρειάσθηκε για να δώσω μυελό των οστών.

Μία ώρα χρειάσθηκε για να δώσω Ζωή και Ανάσα σε ένα άνθρωπο που η ζωή του έσβηνε μέρα με την μέρα.

Όλοι με ρωτούν πως ένοιωσα. Στην ψυχή μου; Ένοιωσα το ίδιο ακριβώς συναίσθημα όπως όταν γέννησα τα παιδιά μου. Ένοιωσα ότι έφερα μια καινούργια ζωή στον κόσμο.

Όποτε φέρω στο νου μου την συγκεκριμένη στιγμή πλημμυρίζω μέσα μου με ευτυχία, περηφάνια, συγκίνηση, καλοσύνη, γαλήνη.

Όλοι Εσείς μπορείτε να νιώσετε όπως νοιώθω εγώ.

Ποιος από εσάς θα αρνιόταν σε ένα παιδί το δικαίωμα της Ζωής;

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τα χέρια μας και τη ψυχή μας…

Όλοι μαζί ας γίνουμε εθελοντές δότες Μυελού των Οστών, Εθελοντές Ζωής

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας θέλησε να στείλει η πρώτη δότρια στην Ελλάδα, η κυρία Νικολέττα Ευριπίδου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, στην ελληνική κοινωνία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Η κυρία Νικολέττα Ευριπίδου γράφτηκε το 1992 όταν ο σύζυγός της που έπασχε από λευχαιμία χρειαζόταν μόσχευμα. Τότε είχε δηλώσει ότι θέλει να εγγραφεί και εθελόντρια δότρια για οποιονδήποτε χρειαστεί. Το 1994 βρέθηκε συμβατή για έναν ασθενή από την Ελλάδα, ενώ ο σύζυγός της τελικά δεν κατάφερε να βρει μόσχευμα. Πλέον η Νικολέττα έχει στρατευθεί στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ως εθελόντρια και συμβάλλει στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο με όλη της την καρδιά.

Η κυρία Ευριπίδου, βαθιά συγκινημένη είπε: «Νιώθω πολύ μεγάλη συγκίνηση για την τιμή που μου γίνεται σήμερα. Το ότι ήμουν η πρώτη Ελληνίδα δότρια ήταν καθαρή τύχη. Το ότι έδωσα μυελό των οστών ήταν η μεγαλύτερη ευλογία! Εύχομαι το ίδιο να ζήσετε και εσείς».

με στοιχεία από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Πηγή: alithinesgynaikes.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News